Temel Düzey Girişimcilik Programı Başvuru Sonuçları Açıklandı

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen Girişim Geliştirme Programı’nın başlangıç aşaması olan “Temel Düzey Girişimcilik Programı” başvuru sonuçları açıklandı.

Temel Düzey Girişimcilik Programı Başvuru Sonuçları Açıklandı
07.04.2021
766
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen Girişim Geliştirme Programı’nın başlangıç aşaması olan “Temel Düzey Girişimcilik Programı” başvuru sonuçları açıklandı. Kastamonu Teknokent A.Ş. ekibinden yapılan açıklamaya göre 16 Mart-31 Mart tarihleri arasında başvuruları alan programa, 10 farklı üniversiteden ve 62 farklı bölümden ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde toplam 520 başvuru yapıldı.

Üniversite son sınıf öğrencileri ile mezunların başvurularına açık olan ve 285 adet iş fikri sunulan programa,  jüri tarafından belirlenen 87 girişimci adayı kabul edildi. Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Erol Tekin, başvuruların 200’ünün erkek; 320’sinin ise kadın girişimci adayları tarafından gerçekleştirildiğini belirterek ; “Kadınların sayısının çoğunlukta olması girişimciliğe olan ilgi açısından mutluluk vericidir” dedi.

Temel Düzey Girişimcilik Programı ile ortaya çıkacak fikirlerin Teknokent A.Ş. Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi için büyük bir fırsat olacağını ifade eden Doç. Dr. Tekin; “Ortaya çıkacak fikirlerin yeşermesi ile Girişim Vadisi markası adı altında kurulacak Kuluçka Merkezi Batı Karadeniz Bölgesi için bir rol model oluşturacaktır. Bu çerçevede esasen Temel Düzey Girişimcilik Programı Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan öğrenci ve mezunlara ulaşmak adına yoğun bir çalışma gerçekleştirerek duyuruya çıkmıştı. Gelinen noktada ise Ankara, İstanbul, Sakarya’nın da yer aldığı farklı üniversitelerden programa başvuran genç girişimci adayları oldu. Bu kapsamda programın ikinci ve üçüncü aşamalarının da planlanması söz konusu olacaktır” şeklinde konuştu.

Programa katılım hakkı kazananların listesine Kastamonu Teknokent A.Ş.’nin internet sayfası https://teknokent.kastamonu.edu.tr ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin internet sayfası https://tto.kastamonu.edu.tr‘den ulaşılabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.