TÜBİTAK’tan Üniversitemiz Projelerine Destek

TÜBİTAK’tan Üniversitemiz Projelerine Destek
16.01.2020
1.078
A+
A-

2018/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılının Prof. Dr. Fuat SEZGİN yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu tarafından çıkılan “1003-SBB-FLSF-2019-1 İslam Medeniyeti ve Bilim Tarihi” başlıklı çağrı kapsamında Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme işlemleri tamamlandı.

İlgili çağrılar kapsamında 1.aşama için önerilen 118 adet proje önerisinden 37’si 2. aşama başvurusuna hak kazanmış olup, bu projelerden 34’ü için 2. aşama başvurusu yapıldı. Söz konusu proje önerilerinden de 22’si bilimsel değerlendirmeye alınıp, 6 adet projenin desteklenmesine karar verildi.

 “1003 – Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Usul ve Esasları”nın 5 inci maddesi çerçevesinde, ARDEB tarafından yapılan ön değerlendirme ile Çağrı Programı Danışma Kurulunun (ÇPDK) görüşleri doğrultusunda ilgili Araştırma Destek Grubu tarafından oluşturulan panellerde yapılan bilimsel değerlendirme sonucunda, değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan ve Proje Teşvik ve Destekleme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin ilk fıkrası çerçevesinde, Mali İlkeler ve benzeri konularda değerlendirilmesine geçilen yürütücülüğünü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yavuz Unat’ın yaptığı Osmanlı Astronomisinin Değişim ve Dönüşümü (17 – 19. Yüzyıllar Arası) ve yürütücülüğünü Felsefe Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Zehra Pattabanoğlu’nun yaptığı Ortaçağ İslam Astronomisinde Evrenin Mekanik Yorumu ve Batıya Etkileri adlı projeler desteklenmeye hak kazandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.