UI Greenmetric 2021 Sıralamasında Üniversitemiz Eğitim ve Altyapı Alanlarında İlk 100’e Girdi

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2021 yılı sonuçlarına göre Üniversitemiz, Eğitim ve Altyapı Alanlarında ilk 100’ün içinde yer aldı.

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2021 yılı sonuçları açıklandı.

Üniversitemiz 956 üniversitenin sıralandığı değerlendirmede dünya üniversiteleri arasında 423’üncü sırada, Türkiye Üniversiteleri arasında sıralamaya giren 71 üniversite içerisinden de 32’inci sırada yer aldı.

Sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmeyi ve çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan UI GreenMetric 2021 sıralamalarına göre Üniversitemiz, “Eğitim Alanında” Türkiye’de 6’ıncı sırada, Dünya’da 88’inci sırada yer alırken, “Altyapı Alanında” ise Türkiye’de 13’üncü sırada, Dünya’da ise 77’inci sırada yer alma başarısı gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.