ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Üniversite Topluluğu (SÖĞÜT) ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, “Uluslararası Göçmenler Günü” kutlandı.

ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜ KUTLANDI
25.12.2021
543
A+
A-

Uluslararası Göçmenler Günü, Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hafife BOZDEMİR YÜZBAŞIOĞLU’nun başkanlığını yürüttüğü Sınıf Öğretmenliği Üniversite Topluluğu (SÖĞÜT) üyesi öğretmen adayları ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Abdülhakhamit İlkokulu ikinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

SÖĞÜT üyeleri tarafından hazırlanan hologram gösterimi ile başlayan programda Suriye ve Kırgızistan kültürlerine ait oyunlar oynanırken, balon yarışması ve yüz boyama etkinliği gerçekleştirildi. Program kapsamında yabancı uyruklu ilkokul öğrencileri Türk kültürüne ait oyunları öğrenirken, kendi ülkelerinde oynadıkları oyunları arkadaşlarına aktararak, kültürlerarası paylaşım yapma imkanı buldular.

Program, Kastamonu İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Karaman ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Demirkıran tarafından öğrencilere “Muyu” karakterli oyuncak bebek, çanta ve maske hediye edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi yapılması ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.