Uluslararası Müzeler Günü’nde Sanat Çalıştayı

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kapsamında Kastamonu Arkeoloji Müzesi’nde Sanat Çalıştayı düzenlendi.

Uluslararası Müzeler Günü’nde Sanat Çalıştayı
31.05.2022

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kapsamında Kastamonu Arkeoloji Müzesi’nde Sanat Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya, Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Özgül, idari amirler, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldılar.

Resim Çalıştayı, konferans, sergi ve konser olmak üzere dört farklı alanda oluşturulan etkinlik, Doç. Dr. Hüseyin Uysal’ın “Dünya ve Türk Müzecilik Serüveni” konulu konferansıyla başladı.

Konferanstan sonra Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencilerinin hazırladığı “Müzede Renkler” isimli Karma Resim Sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu. Sergi çıkışında, Doç. Dr. Hüseyin Uysal (Keman), Öğr. Gör. Batuhan Tüfekçi (Vokal-Cajon) ve Arş. Gör. Ece Tuncer Tüfekçi (Piyano) performansıyla “Kroma Trio” Oda Müziği Orkestrası konseri dinleyicileri mest etti.