Üniversitemiz “2022 Kalite Öğrenci Toplulukları Zirvesi”nde

Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü’ne bağlı olan Kalite Elçileri Öğrenci Topluluğu, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) 2022 Kalite Öğrenci Toplulukları Zirvesi’ne katıldı.

Üniversitemiz “2022 Kalite Öğrenci Toplulukları Zirvesi”nde
08.06.2022
681
A+
A-

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonunca Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Kalite Öğrenci Toplulukları Zirvesi gerçekleşti. Programda, Üniversitemizi Kalite Elçileri Öğrenci Topluluğu temsil etti. Üç gün süren zirvenin açılış konuşmalarını YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün yaparken zirve, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün ve davetli konuşmacıların öğrencilere sunumlarıyla devam etti. 


Etkinlikte öğrencilerin kalite süreçlerindeki rolünden bahseden YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, Kalite Güvence Sistemi’nde öğretim üyeleri ve öğrencilerin motive edilmesi gerektiğini, bu şekilde değişim ve dönüşümü sağlayabileceklerini aktardı. Ardından Prof. Dr. Muhsin Kar, sistemin özünde öğrencilerin mezun oldukları zaman program yeterliliklerine uygun olduğuna emin olunması gerektiğini şöyle ifade etti: “Yeteneklerin sektörün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Burada amaç okuldan işe geçişte istihdam edilebilirliği arttırmak için bir öğrencimiz bulunduğu bölümden mezun olduktan sonra ekstra bir kursa, zamanında fiili harcamaya ayırmadan istihdam edilebilir tarzda olması önem arz ediyor.”


2022 Kalite Öğrenci Toplulukları Zirvesi’nin ikinci günü, 75 üniversiteden öğrenci topluluklarının sunumları, “Akredite Bir Üniversitenin Deneyimleri” paneli, grup çalışmaları ile sürdü. Zirvede, Üniversitemizi Kalite Elçileri Öğrenci Topluluğu adına Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Büşra Köyönü, İletişim Fakültesi öğrencisi Gizem Azboy, Turizm Fakültesi öğrencisi Nilgün Kahyaroğlu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Muhammed Musa İbrahimoğlu temsil etti.

Zirvede Üniversitemizdeki kalite sürecine yönelik yürütülen çalışmaları sunan Gazetecilik öğrencisi Gizem Azboy, topluluğun amaçlarını, üniversitemizin öğrencilere kalite sürecinde sağladığı fırsatları ve akreditasyon çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğin son gününde Kalite Toplulukları’nın birbirinden başarılı çalışmaları farklı kategorilerde ödüllendirildi. Ardından program, İzmir’in tarihi mirası olan Efes Antik Kenti gezisi ile sona erdi.

Haber: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.