Üniversitemiz Genç TEMA Gönüllülerinden İlkokul Öğrencilerine Farkındalık Eğitimi

Üniversitemiz Genç TEMA Topluluğu, Sıfır Atık Projesi kapsamında İhsangazi Kanlıgöl İlkokulu öğrencilerine sıfır atık eğitimi verdi.

Üniversitemiz Genç TEMA Topluluğu; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi ve atıkların geri dönüştürülmesi konularında, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında İhsangazi Kanlıgöl İlkokulu öğrencilerine eğitim verdi. 

Sıfır Atık Eğitim Projesi ile doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda çocukların farkındalık kazanmaları ve sıfır atık yaklaşımını benimsemeleri hedeflendi. 45 kişilik gönüllü ekip ile  öğrenciler için hazırladıkları faaliyetlerden bahseden Kastamonu Genç TEMA Başkan Yardımcısı Beyzanur Baykalı, “Sıfır Atık Projesi kapsamında çocuklara sıfır atık eğitimi verdik, ardından pekiştirme amacıyla eğitici oyunlar oynadık ve portakal kabuklarından kuş yemliği yaparak ağaçlara astık. Çocukların hafızalarında eğlenerek öğrendiği şeylerin daha kalıcı olduğuna inandığımız için gönüllü arkadaşlarımız palyaço kıyafeti giydiler ve çocuklara ağaçların önemini anlattılar. Daha sonra ise parmak boyası ile ağaç tamamlama etkinliği yaptık. Ardından Tema Koleji öğrencilerinden oluşan grup aramızda dahil oldu birlikte hediyeleşme gerçekleştirdik ve çocukların aktif olduğu yeni arkadaşlıklar kurmasına yardımcı olacak oyunlar ile ilişkileri pekişti ” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonunda Genç TEMA Gönüllüleri, atölye çalışmaları sırasında çocuklar için hazırladıkları kitap ayracı, şekerleme, okuma kitabı, kalem ve pamuk şekerden oluşan hediyeleri takdim ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.