Üniversitemiz ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında Ön Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında Ön Protokol İmzalandı
16.01.2020
1.186
A+
A-

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Kastamonu Devlet Hastanesi ile Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi arasında yapılacak olan afiliasyon için Üniversitemiz ile Kastamonu Sağlık İl Müdürlüğü arasında ön protokol imzalandı.

Protokolün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı tarafından da uygun görülerek onaylanmasının ardından Kastamonu Devlet Hastanesi ile Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, eğitim ve araştırma hastanesine dönüşecek. Hastaneler, Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından da kullanılabilecek.

Rektörlük toplantı salonunda yapılan ön protokole Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Osman Güler, Kastamonu Devlet Hastanesi Op. Dr. Hasan Serdar Bozkurt ile Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Davut Döner katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektörlük binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, atılan imzalarla birlikte afiliasyon sürecinin en kısa sürede başlaması temennisinde bulundu.

Afiliasyonun onaylanmasının önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Bu sayede Kastamonu da tıp fakültesi hastanesine kavuşmuş olur. Hastanemiz hem yeni hekim kadrosuna hem de daha güzel imkânlara eğitim ve araştırma hastanesi sayesinde kavuşmuş olur.” dedi.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin Ankara’da bir üniversitede eğitim gördüğünü aktaran Rektörümüz, “Yıldırım Beyazıt Üniversitesiyle yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde öğrencilerimiz burada eğitim görüyor. Öğrencilerimizi inşallah yapacak olduğumuz çalışmayla önümüzdeki yıl buraya almak istiyoruz. İnşallah alacağız da. Şu an itibariyle bizim hedeflerimizde öncelikle afiliasyon sürecini başlatarak hastanelerimizin üniversite bünyesinde toplanmasıdır. Bu süreçte fiziki mekân ve akademik kadro sıkıntısını çözmek istiyoruz.” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı ise ön protokolün şehir için önemli olduğunu dile getirerek, “Biz burada ön protokol imzalıyoruz. Bu protokol daha sonra YÖK’e ve Sağlık Bakanlığına gidecek. Oradaki onayla birlikte bu süreç tamamlanacak ve Eğitim Araştırma Hastanesi hizmete girecek.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler de afiliasyon süreci tamamlandığında Kastamonu’daki sağlık hizmetinin iki basamaktan üçüncü basamağa terfi edeceğini söyledi.

Afiliasyon sisteminin Türkiye’nin farklı yerlerinde uygulandığını belirten Güler, “Türkiye’nin değişik yerlerinden afiliye olan hastanelerimiz var ama burada önemli olan ekibimizin uyum içinde çalışmasıdır. Bu çalışmanın devam etmesini istiyoruz. Bu süreci inşallah çabuklaştıracak.” dedi.

Sağlık yatırımlarının verimli kullanılması gerektiğini dile getiren Güler, “Bugün geldiğimiz süreçte artık afiliasyon ülkemizin bir gerçeği. Sağlık yatırımlarının verimli kullanılması, insanların yararına daha iyi şekilde değerlendirilmesi ancak bu süreçle oluyor. Üniversitesi hastanesi bir kamu kurumudur, tıpkı devlet hastanesi gibi. Özellikle Anadolu’da Kastamonu ölçeğindeki sağlık hizmetinin bu şekilde birlikte yürütülmesinin gerçekten faydasının olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.