Üniversitemiz Öğrencilerinden Anlamlı Yürüyüş

Üniversitemiz Öğrencilerinden Anlamlı Yürüyüş
05.03.2020
1.326
A+
A-

Üniversitemizde okuyan bir grup öğrenci tarafından, “Mehmetçiğe Destek Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Özellikle son günlerde Suriye İdlib’de Türk askerine yönelik yapılan saldırılara tepki göstermek ve Mehmetçiğe destek vermek amacıyla Kışla Parkı’nda toplanan öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ile “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Her Türk Asker Doğar” gibi sloganlar atarak, Kışla Parkından başlattıkları yürüyüşü Cumhuriyet Meydanında sonlandırdı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen anma programında, İdlib’de şehit düşen askerlerimizin isimleri okundu ve öğrenciler hep bir ağızdan ‘burada’ diyerek cevap verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından program sonlandırıldı.

Son günlerde yaşanan olayları herkesin bildiğini söyleyen Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencisi Necla Ada Kasabalı, “Birçok kahraman askerimiz İdlib’de şehit düştü. Bizden biri olmayabilir ama en azından aynı vatan içerisinde yaşıyoruz. Çok üzüldük, bu yüzden de Valiliğimize müracaat ettik. Sağ olsunlar onlar da bizleri kırmadılar, izinlerimizi çıkarttılar. Şehitlerimizi anmak için bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Sadece İdlib şehitlerimiz değil, aynı zamanda Çanakkale şehitlerimiz içinde geçerli, tüm şehitlerimiz için geçerli bu yürüyüşümüz. Bize bu fırsatı verdikleri için Valiliğimize ve Emniyet güçlerimize teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizin unutulmaması gerektiğini düşünüyoruz, kimsenin de unutmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Batuhan Toprak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.