ÜNİVERSİTEMİZ QS SIRALAMASINDA 3 KATEGORİDE BİRİNCİ

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS, “Gelişen Avrupa ve Orta Asya’nın (EECA) En İyi Üniversiteleri 2022” sıralamasını yayımladı. Bölgesel olarak hazırlanan listeye göre Kastamonu Üniversitesi, 2022 sıralamasında 3 kategoride birinci oldu.

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS (QS EECA University Rankings 2022) tarafından yapılan “Gelişen Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Üniversiteler Sıralamasında” Üniversitemiz, Dünya üniversiteleri arasında 301-350 bandında yer alırken, Türkiye Üniversiteleri içerisinde 11’inci sırada yer aldı. 2022 yılı için hazırlanan listeye göre Üniversitemize başarı sağlayan alanların “Öğretim Elemanları, Öğrenci Sayısı, Doktora Derecesine Sahip Akademisyen Sayısı, Makale Başına Düşen Atıf Sayısı” şeklinde olduğu açıklandı.

450 yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği sıralamada üniversiteler; uluslararası öğrenci ile akademisyen oranı, uluslararası araştırma ağı, öğretim üyesi-öğrenci oranı, yayın başına atıf, akademisyen başına düşen yayın oranı, web görünürlüğü, işveren saygınlığı ve öğretim kadrosunda doktoralıların oranı gibi kriterlere göre analiz edildi.

Değerlendirmeye ilişkin detaylara buradan ulaşabilirsiniz. QS EECA University Rankings 2022

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.