Üniversitemiz Rektörlüğünden Duyuru

Üniversitemiz Rektörlüğünden Duyuru
14.03.2020
974
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi, COVID-19 tehdidi ilk ortaya çıktığı günden itibaren gerekli tedbirleri almıştır. Üniversitemiz akademik ve idari personelini, öğrencilerini COVID-19 tehlikesinden nasıl korunmaları gerektiği hususunda bilgilendirmiş olup, konuya ilişkin uygulamalarını özenle yerine getirmeye devam etmektedir.

Bu kapsamda;

  • Üniversitemizde COVID-19 hususundaki süreçlerin etkin ve dinamik olarak yürütülebilmesi için rektör yardımcılarımız başkanlığında bir komisyon oluşturulmuştur. Bu doğrultuda akademik ve idari personel ile öğrenciler düzenli ve periyodik olarak bilgilendirilmektedir.
  • Sağlık Bakanlığı’nın “Koronavirüsü Koruma ve Kontrol Önlemleri”adı altında göndermiş olduğu yazı ve ekinde yer alan afişler tüm birimlere gönderilerek, personele ve öğrencilere duyurusunun yapılması sağlanmıştır.
  • Üniversitemiz temizlik personellerine kullanıma açık alanlar ve tüm birimlerin temizliği hususunda COVID-19 ile ilgili tedbirlerin alınması yönünde gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.
  • Üniversitemiz bünyesindeki tüm birimlerde kişisel temizlik malzemeleri başta olmak üzere genel temizlik malzemelerinin eksiksiz bulundurulması sağlanmıştır.
  • Üniversitemizde bulunan Fakülteler, Yüksekokullar, Meslek Yüksekokulları, Enstitüler, Rektörlüğe bağlı birimler, idari birimler, sık kullanılan ortak yaşam alanı niteliğindeki kütüphane, kantin, yemekhane, sosyal merkez, kurum araçları ve otobüs durakları vb. alanlar düzenli aralıklarla ilaçlanmaya başlanmıştır.
  • Bütün binalardaki ilan panolarına öğrencilerimizin ve tüm mensuplarımızın görebileceği yerlere Sağlık Bakanlığı’nın web sayfasında yayınlamış olduğu bilgilendirme afişleri asılmıştır.
  • Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 hakkında tanıtıcı ve koruyucu önlemlerinin yer aldığı bilgilendirmeler ve linkler, Üniversitemiz web sayfasında paylaşılmıştır.
  • Üniversite bünyesindeki tüm toplu organizasyonlar (kültürel, bilimsel, sportif vb.), sempozyumlar, paneller, konferanslar iptal edilmiştir.
  • Tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin Erasmus Programı, Mevlana Değişim Programı, Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı ve diğer işbirliği protokolleri doğrultusundaki uluslararası hareketlilik, kongre, toplantı ve sempozyum katılımı gibi nedenlerle özellikle yurtdışına yapacakları seyahatler iptal edilmiştir.
  • Tüm öğrenciler (Türk ve Yabancı Uyruklu) ), yurt dışına çıktıkları takdirde, dönüşte pandeminin durumuna göre sorun yaşayabilecekleri, uçuşlarının iptal olabileceği, döndüklerinde en az 14 gün eğitime devam edemeyebilecekleri ve başkaca sorunlar yaşayabilecekleri hususunda bilgilendirilmiştir.
  • Uluslararası öğrenci ve akademisyenlerin Türk öğrenci ve akademisyenlerden daha fazla hastalığa yakalanma, hastalığı taşıma veya bulaştırma ihtimali bulunmamakta ve hastalık hakkındaki korku ve endişenin paniğe yol açmaması, belli topluluk veya milletten insanların hastalığın kaynağı ve taşıyıcısı olarak görülmemesi, uluslararası öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin ayrımcılık konusu haline getirilmemesi büyük önem arz etmektedir. Uluslararası öğrenci ve akademisyenlerimizin yurtdışına çıkmamaları konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve konuya ilişkin tedbirler alınmıştır.
  • COVID-19 ile ilgili kamuoyunda paniğe yol açabilecek sosyal medyada asılsız haber yapılmaması, paylaşılmaması ve yapanlarla ilgili uygulanacak yaptırımlar hakkında akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü, COVID-19 hususundaki gelişmeleri titizlikle takip etmekte, gereken önlemleri ilgili birimlerle koordineli şekilde almakta, mensuplarının ve öğrencilerinin sağlığını korumak için tüm imkânlarını sonuna kadar seferber etmekte ve etmeye de devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.