Üniversitemiz Yönetiminden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.

Üniversitemiz Yönetiminden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Ziyaret
30.06.2021
734
A+
A-

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, Kastamonu Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi saha ziyaretleri kapsamında Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetimi ile bir araya geldi. Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışmalarını güçlendirme ve nitelikli projeler geliştirme konularını buluşmanın odağına alan ziyaret, Birlik Başkanı Osman Şekercioğlu’nun besi çiftliğinde gerçekleşti.

Üretim ve besi şartları ile ilgili teknik bilgileri paylaşan Başkan Şekercioğlu, özellikle Süt Analiz ve benzeri bazı yem çalışmalarını Üniversitenin Veterinerlik Fakültesi ile birlikte gerçekleştirmek istediklerini, kurucu ortağı oldukları Kastamonu Teknokent bünyesinde Ar-Ge tabanlı çalışmalara başlamak istediklerini belirtti. Birlik Genel Sekreteri Ayhan Barut ise birliğin potansiyelini, bölgenin hayvancılık ve hayvansal üretimlerle ilgili know-how ihtiyacını, projelerle gelmek istedikleri noktaları dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ziyaretin oldukça verimli geçtiğini, önümüzdeki günlerde bu alanda çok değerli projeleri Kastamonu kamuoyu ile paylaşacaklarını ve bölgenin katma değer üretme noktasında ciddi bir ivme kazanacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.