Üniversitemizde “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yıl Dönümü” Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemizde “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yıl Dönümü” münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Üniversitemizde “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yıl Dönümü” Etkinliği Düzenlendi
18.03.2022
566
A+
A-

Üniversitemiz Ahmet Yesevi Konferans Salonunda “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yıl Dönümü” etkinliği düzenlendi. Program, Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Kastamonu İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Taşçı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Fatih Andı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, kamu kurum ve kuruluşların müdür ve temsilcileri, akademik, idari personel ile öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti. Etkinlikte Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Bin Nesil” adlı resim sergisinin açılışı yapıldı.



Programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar yaptı. Prof. Dr. Kaçar konuşmasında, Çanakkale Zaferi’nin önemi hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından “Emperyalizme Direniş Bilinci: Çanakkale ve Akif” konulu konferansını gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Fatih Andı, “Türk milletinin tarihinde çok savaş vardır. Biz savaşı bol bir tarihe sahibiz. Ama bu savaşların özellikle üç tanesi vardır ki; bu coğrafyada yaşayan bizler olarak, Türk milletinin Anadolu coğrafyasında yaşayan kesimi olarak, bizleri çok yakından ilgilendirir. Bunlardan ilki Malazgirt, ikincisi İstanbul’un fethi, üçüncüsü de Çanakkale savaşıdır” ifadelerini kullandı.



Konferansın ardından Doç. Dr. İlhan Özgül yönetiminde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çok Sesli Korosu tarafından “18 Mart Çanakkale Oratoryosu” gerçekleştirildi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın, Rektör Prof. Dr. Fatih Andı’ya hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Haber/Fotoğraf: Enes ÖZCAN-Yasin ÖZDEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.