Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kastamonu
Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
düzenlendi.

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Düzenlendi
09.03.2022
778
A+
A-

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Bilgehan Bilgili Konferans Salonu’nda “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliği düzenlendi. Programa, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Zehra Pattabanoğlu, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Gülmez, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Şahika Şimşek Çetinkaya, Kastamonu ASHM Sosyal Çalışmacı Mehtap Büyükçağlayan ile Murat Üstündağ konuşmacı olarak katıldı. 

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, “Bir ülkede kadınlar çalışma ve iş hayatında etkin değillerse o ülkenin kalkınması, hedeflerini gerçekleştirmesi mümkün değildir. Kadınlar, isterse sadece ailesinin ve evinin işleriyle meşgul olsunlar, isterlerse çalışma hayatının farklı alanlarında sorumluluklar üstlenmiş olsun, her kadın takdiri ve saygıyı hak etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Toplumun İnşasında Kadın ve Karşılaştığı Problemler” konulu sunumu aynı zamanda panelin moderatörü olan Doç. Dr. Fatma Zehra Pattabanoğlu yaparken, Dr. Öğretim Üyesi Şahika Şimşek Çetinkaya “Pandeminin Gölgesinde Kalan Kadınlar: Covid19’un Kadına Yönelik Şiddete Etkisi”, Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Gülmez “Kadına Yönelik Şiddette Ahlaki Çözülmenin ve Bilişsel Çarpıtmaların Rolü”, Sosyal Çalışmacı Mehtap Büyükçağlayan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Tarafından Yapılan Çalışmalar” ve Sosyal Çalışmacı Murat Üstündağ  “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Aile İçi İletişimin Rolü” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Haber / Fotoğraf: Saliha Aksakal


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.