Üniversitemizde “Afrika Günü” Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemizde “Afrika Günü” kapsamında Uluslararası Öğrenciler Topluluğu tarafından etkinlik düzenlendi.

Üniversitemizde “Afrika Günü” Coşkuyla Kutlandı
26.05.2022
697
A+
A-

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenciler Topluluğu tarafından “Afrika Günü” etkinliği düzenlendi. Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük, İletişim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin ile diğer fakülte dekanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 



Etkinlikte, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Afrikalı öğrencilerle bir araya gelmekten ve Üniversitemizde onlara rehberlik etmekten çok mutlu olduklarını dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Topal, Afrika’nın kendine has bir kültürünün ve zengin bir coğrafyasının olduğunu fakat bununla beraber bu kıtada savaşların, açlığın, sıkıntıların had safhada olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Topal, “Arzumuz bu kıtanın insanlarının kendi geleceğini belirlemesi ilkesi doğrultusunda, kendi devletlerini barış ve huzur içinde kurmaları, kendi kaynaklarını kullanabilmeleri ve insanlarını refah içinde yaşatabilmeleri…” şeklinde konuştu.


Programda, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kavuncu üniversite yıllarında yazdığı “Kara Adam” şiirini okudu. 

Afrika Günü’nde uluslararası öğrenciler Afrika kıtasına özgü dans gösterileri ve müzik dinletilerini sergileyerek geleneksel kıyafetlerini tanıttılar.


Program, öğrencilerin sunumlarıyla devam ederken pasta kesimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber/Fotoğraf: Gizem Azboy- Reyyan Özen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.