Üniversitemizde Çevrim İçi “Demokrasi ve Milli Birlik Paneli” Düzenlendi

Üniversitemizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Serhat Yılmaz’ın Başkanlığını üstlendiği “Demokrasi ve Milli Birlik Paneli” Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde 14 Temmuz 2020 tarihinde çevrim içi olarak düzenlendi.

Üniversitemizde Çevrim İçi “Demokrasi ve Milli Birlik Paneli” Düzenlendi
16.07.2020
1.067
A+
A-

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. Yıldönümünde üniversitemizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çevrim içi “Demokrasi ve Milli Birlik Paneli” düzenlendi. Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde 14 Temmuz 2020 tarihinde düzenlenen Panelin Başkanlığını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Serhat Yılmaz üstlendi. Programın Panelistleri Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Çelebi tarafından “Yakın Tarihimizde Darbeler ve Kalkışmalar”, İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Turan tarafından “15 Temmuzu Anlamak: Sebepler ve Sonuçlar”, ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Yenen tarafından da “Terör Örgütleri ve Dini Suistimal” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

FETÖ ile sürekli mücadelenin öneminin vurgulandığı panelde, darbe girişiminin milli birlik ve beraberlik çerçevesinde milletimiz tarafından bertaraf edilmesinin tarihi bir olay olduğu belirtilirken, toplumsal hafızanın diri tutulması açısından katılımcılara FETÖ’nün tarihsel kökleri ve arka planına dair bilgiler de aktarıldı. Programda ayrıca, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminde şehit olan 251 vatandaşımız ve gazilerimiz anıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.