Üniversitemizde Kastamonu Tabiat Turizmi Sempozyumu ile El Sanatları Sergisi’nin Açılışı Yapıldı

Üniversitemiz Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde, 22-27 Kasım tarihleri arasında sürecek olan Kastamonu Tabiat Turizmi Sempozyumu başladı. Sempozyumla birlikte Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi’nin hazırladığı El Sanatları Sergisi’nin de açılışı yapıldı.

Üniversitemizde Kastamonu Tabiat Turizmi Sempozyumu ile El Sanatları Sergisi’nin Açılışı Yapıldı
22.11.2021
630
A+
A-

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen resmi açılış programına  Kastamonu Valisi  Avni Çakır, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, İlçe Belediye Başkanları, Rektör Yardımcıları, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, akademik ve idari personel, sektör temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Avni Çakır, “ yol haritamızı belirleyip eksiklerimizi gidererek kış dönemini en iyi şekilde değerlendireceğiz ve 2022 yılına çok güçlü gireceğiz. Kastamonu’da çok  güzel şeyler oluyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi’nin hazırladığı El Sanatları Sergisi, ziyarete açıldı. Sempozyum hakkında gazetemiz mikrofonuna konuşan Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, programın ve serginin amacından bahsetti. Tabiat Turizm Sempozyumu’na eşlik etmek ve geleneksel el sanatlarını tanıtmak amacıyla hazırlanan  sergide tablolar, minyatür oyuncak bebekler, el işleri ve yöresel kıyafetler bulunduğunu söyledi.

El sanatları sergisi, 27 Kasım Cumartesi tarihine kadar Turizm Fakültesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulmak üzere açık kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.