Üniversitemizde “Osman Hamdi Bey’in İzleri” Konferansı Gerçekleşti

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Uysal, “Osman Hamdi Bey’in İzleri” konferansı düzenledi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi  Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı  Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Uysal, “Osman Hamdi Bey’in İzleri” başlıklı çevrimiçi konferans gerçekleştirdi. Bartın İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından, vefatının 112’inci yıl dönümünde Osman Hamdi Bey’i anma etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konferans, dinleyicilerden ilgi gördü.

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Uysal, Osman Hamdi Bey’in hayatın dair bilgileri şöyle aktardı:  “1842-1910 yılları arasında yaşamış önemli Türk ressam, arkeolog ve müzecidir. Sadrazam İbrahim Edhem Paşa’nın oğlu olan Osman Hamdi Bey, Paris’e hukuk eğitimi için gönderilmiş ancak eğitimini yarıda bırakarak Paris Güzel Sanatlar Okulu’na yazılmıştır. Oryantalizm akımın öncü ressamları ile çalışma şansı yakalayan Osman Hamdi Bey yurda geri döndüğünde kültür sanat alanında, entelektüel donanımı ile temellendirdiği birçok önemli adım atmıştır. Bunlara Sanayi-i Nefise Mektebi kuruculuğu, Müze Müdürlüğü, Arkeolojik Kazı Yöneticiliği, Uluslararası alandaki resim başarıları örnek olarak verilebilmektedir”.