Üniversitemizde Uyuşturucu İle Mücadele Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Kastamonu Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Şahan tarafından öğrencilere ‘Gençlik Modülü: Uyuşturucu İle Mücadele Eğitimi’ verildi.

Üniversitemizde Uyuşturucu İle Mücadele Eğitimi
16.05.2022
582
A+
A-

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine yönelik uyuşturucu ile mücadele kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler tarafından seminerler düzenleniyor. Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda da Kastamonu Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Şahan tarafından ‘Gençlik Modülü: Uyuşturucu İle Mücadele Eğitimi’ sunumu gerçekleştirildi.

Polis memuru Şahan, bireylerin arkadaş ısrarı, ailevi ya da ekonomik nedenlerle birlikte merak ve özenme duygusuna da yenik düşerek madde kullanımına başladıklarını belirtti.

Uyuşturucu maddelerin kişilerin fiziksel görünümlerinde değişikler meydana getirmesinin yanı sıra psikolojik ve sosyal anlamda da hayatlarını olumsuz yönden etkilediğini dile getiren Şahan, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptıkları çalışmaları öğrencilere anlattı.

Uyuşturucu ile mücadelede kullanılan ‘UYUMA’ uygulamasından bahseden Şahan,  Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) gibi dernek ve merkezlerinde de uyuşturucu ile mücadele kapsamında rol oynadıklarını belirtti.

Eğitim, Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması birincisi “İki Ekmek” filminin öğrencilere izletilmesiyle son buldu.

Haber-Büşra Sarıdoğan Fotoğraf-Yağmur Demir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.