Üniversitemizden Ormancılık Araştırma Enstitüleri Araştırma İhtisas Gruplarına Önemli Katkı

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen araştırma projelerinin yıllık değerlendirilmesinin yapıldığı Araştırma İhtisas Grupları Toplantısı’na Üniversitemizden ormancılık ihtisaslaşma alanı ile ilgili hem jüri üyesi hem de proje danışmanı olarak 10 akademisyen katıldı.

Üniversitemizden Ormancılık Araştırma Enstitüleri Araştırma İhtisas Gruplarına Önemli Katkı
17.02.2021
2.572
A+
A-

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen araştırma projelerinin yıllık değerlendirilmesinin yapıldığı ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüklerinin, Orman Genel Müdürlüğü’nün ilgili daire temsilcilerinin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin, üniversitelerden ilgili akademisyenlerin, ilgili diğer kamu kurumları ve STK temsilcilerinin katılımıyla 7 farklı uzmanlık bazında oluşturulan “Araştırma İhtisas Grupları Toplantısı” gerçekleştirildi.

Üniversitemizden ormancılık ihtisaslaşma alanı ile ilgili hem jüri üyesi hem de proje danışmanı olarak 10 akademisyenin yer aldığı toplantıya; Ormancılık Araştırma Enstitülerinden 200 araştırmacı personel, Üniversitelerden 200 Akademisyen, OGM uygulama birimlerinden 50 kişi, OGM Haricindeki Kurum ve Kuruluşlardan 15 kişi ve Sivil Toplum Örgütlerinden 5 kişi olmak üzere 480 kişi katıldı.

OGM Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Sayın Mehmet Koç’un açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Türkiye Derneği Genel Başkanı Sayın Cafer Orhan, ORFAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Yerli, Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Türkyılmaz, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Arif Karademir’in konuşmalarıyla devam etti; Orman Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa Özkaya’nın konuşmalarıyla sona erdi.

Toplantıda; 36 adet yeni alınan proje, 29 adet sonuçlanan proje, 1 adet ara sonucu alınan proje ve 156 adet devam eden proje ile birlikte toplam 222 adet proje görüşüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.