Üniversitemizin Sesi Programına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün Katıldı

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknokent ile ilgili merak edilen soruları Kastamonu Kampüs TV’de yayınlanan ‘Üniversitemizin Sesi’ programında cevapladı.

Üniversitemizin Sesi Programına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün Katıldı
13.01.2022
688
A+
A-

Kastamonu Teknokent Yönetici Şirketi Kurucu Müdürü ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, programda bu oluşumların yapısından, işleyişinden ve mevcut durumundan bahsetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yenigün, Teknokentlerin başlı başına bir destek mekanizması olduğunu ama bu mekanizmanın diğer destek mekanizmalarından olan KOSGEB veya TÜBİTAK’tan farklı olduğuna dikkati çekti. Prof. Dr. Yenigün, bu desteklerle ilgili olarak bir firmanın Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) sürecinde projeyi Teknokent sınırları içerisinde yaptığında devletin o kişiden Ar-Ge sürecinde vergi almayacağını belirtti.

Diğer merak edilen konulardan  biri olan, Teknokent’te şirket kurmanın şartları ile ilgili konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yenigün, “Hem Teknokent’imizin hem Teknoloji Transfer Ofisi’mizin web sayfaları var. Birçok teknik, kanuni detayları orada veriyoruz” dedi.

Gençlik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili de bilgilendirme yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yenigün, bu merkezde profesyonel kişilerle birlikte kariyer planlaması yapıldığını, bireylerin hem mutlu olacağı, hem de para kazanacağı mesleğini seçerken, kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için onlara yardımcı olmayı amaçladıklarını aktardı.

Kastamonu Üniversitesi İçsu ve Deniz Balıkları Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki faaliyet alanlarından bahseden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yenigün, Daday Yolu üzerinde 80 bin balık kapasiteli balık çiftliği olduğunu ve çiftlikte bu yıl 55 bin balık üretimi hedefledikleri aktararak aynı zamanda bu merkezin İnebolu Limanı’nda bir araştırma gemisinin olduğunu da söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yenigün, programının sonunda sosyal girişimcilik ve inovasyon gibi konularda kendini geliştirmek isteyen gençlerin, dünyayı doğru okuması ve teknolojiden geri kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

Haber-Büşra Sarıdoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.