“Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu 2020” Programı Sona Erdi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Kastamonu Teknokent A.Ş.’nin katkılarıyla çevrimiçi düzenlenen “Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu 2020” programı sona erdi.

“Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu 2020” Programı Sona Erdi
08.12.2020
827
A+
A-

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Kastamonu Teknokent A.Ş.’nin katkılarıyla çevrimiçi “Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu 2020” programı düzenlendi. Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri milli eğitim müdürlükleri işbirliğinde, Kastamonu Teknokent’in katkılarıyla KUZKA tarafından düzenlenen mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin yer aldığı program kapsamında ekim ve kasım aylarında öğrencilere temel girişimcilik, tasarım odaklı düşünme, iş modeli kanvası, “projeci düşünme, etkili iletişim, sunum teknikleri, takım çalışması ve zaman yönetimi eğitimi verildi.

Eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin oluşturduğu 10 takım, projelerini hazırlayarak yarışmaya katıldı.Değerlendirme sonucunda Araç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Temel Destekli Sağlık Saati Projesi” birinci, Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin “Sesim Ol Projesi” ikinci, Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin “Ağ Oteli Projesi” ise üçüncü oldu. Yarışmada derece alan takımlar, Kastamonu Teknokent Kuluçka Merkezi’ne doğrudan kabul edilecek ve iş fikirlerini ürüne dönüştürerek firmalarını kurabilecekler. Ayrıca mansiyon ödülü olarak seçilen 4 iş fikri yine Kastamonu Teknokent tarafından sağlanacak destek ile patentlenebilecek.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, çevrimiçi olarak yapılan programın kapanışında yaptığı konuşmada, Geleceği inşa eden gençlere Bakanlık olarak gereken desteği sağlayacaklarını söyledi. Bu dönemde yatırımın gençlere yapılması gerektiğini vurgulayan Yeniçeri; “Etkinlik kapsamında yarışan projelerin hepsini değerli buluyoruz. Kazanan ve kazanmayan hiç kimsenin emeği boşa geçmiş değil. Bizler aslında bir gelecek inşa ediyoruz. Bu nedenle hepsinin emeğini ve projesini çok önemsediğimi ifade etmem gerekir.” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Kastamonu Teknokent ve TTO A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün de; “Etkinliğe dahil olan tüm ekipleri kutluyorum. Bu yarışmanın kaybedeni yok. Katılan herkes kazandı. Katılan tüm arkadaşlara Kastamonu Teknokent olarak Kuluçka Merkezi’mizin kapılarını açıyoruz.” İfadelerini kullandı.

KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ise mesleki ve teknik eğitime verilen önemi artırmak, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla kalkınma ajanslarının koordinasyonundan sorumlu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019’da kalkınma ajansları için mesleki eğitimin tema olarak belirlendiğini aktardı. Kalkınma ajanslarının geçen yıl faaliyetlerini, “geleceğim-mesleğim” sloganıyla yürüttüğüne işaret eden Genç, “Biz de KUZKA olarak 2019 yılında mesleki girişim maratonunu tasarlamıştık. Geçen yıl mesleki ve teknik Anadolu liselerinden 30 öğrenci 5 takımla katıldı. Bu program bir yarışma olarak değerlendirilse de biz öğrenme süreci olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle bu yıl her ne kadar pandemi de olsa devam ettirmek istedik. Gençlerimiz öğretmenleri eşliğinde 2 gün boyunca iş fikirlerini geliştirdi.” Şeklinde konuştu.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından mesleki eğitim temasıyla geçen yıl başlatılan “Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu-Genç Fikirler Yarışıyor” programıyla TR82 Bölgesi gençlerinde girişimcilik ruhunun ve bölgede girişimcilik ekosisteminin oluşturulması amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.