Yeşilay Kastamonu, Bağımlılıklarla Etkin ve Kararlı Bir Şekilde Mücadele Ediyor

Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı İzzet Serhat Köylü ile Başkan Yardımcısı Yiğit Daimselamet, bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmaları ve alınan tedbirleri paylaştılar.

Yeşilay Kastamonu,  Bağımlılıklarla Etkin ve Kararlı Bir Şekilde Mücadele Ediyor
02.03.2022
1.023
A+
A-

Bu yıl 102’inci yaşını kutlayan Yeşilay, 1-7 Mart  tarihleri arasında “Yeşilay Varsa Hayat var” sloganıyla faaliyetler gerçekleştirecek. Türkiye genelinde 120 şubesiyle çalışmalarını sürdüren Yeşilay,  sigara, alkol ve madde başta olmak üzere kumar ile teknoloji bağımlılığı gibi farklı türlerdeki alışkanlıkların mücadelesini, rehabilitasyon faaliyetleri doğrultusunda da yürütüyor.

Yeşilay’ın en temel amacının  sağlıklı bir nesil yetiştirmek  olduğunu vurgulayan Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı  İzzet Serhat Köylü, “Sağlıklı bir toplum için bağımlılıkların oluşmadan önlenmesi, bireylerin küçük yaşlardan itibaren iyi yaşam alışkanlıkları kazanması büyük önem taşıyor. Üniversitede  3 bin gönüllümüz bulunuyordu. Pandemi sebebiyle bu sayı azaldı. Biz tekrardan Genç Yeşilay topluluğunu filizlendirme aşamasındayız. Yeşilay, eğitimin, sanatın ve sporun gücünden yararlanarak bağımlılıkları önlemek için çalışıyor. Birlikte hayata dair umudu, sağlığı, iyiliği yeşertelim istiyoruz ve bu nedenle bu yıl Yeşilay Haftası’nda ‘Yeşilay Varsa Hayat Var’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeşilay Danışmanlık Merkezinde (YEDAM), bağımlılara ve ailelerine ücretsiz sosyal ve psikolojik destek sağladıklarını vurgulayan Serhat Köylü, Kastamonu’da tüm ilçelere sadece alkol, sigara, madde değil teknoloji ve kumar gibi bağımlıklardan kurtulma yönünde de hizmet verildiğine dikkati çekti. Ayrıca Başkan Serhat Köylü,  il olarak danışma merkezinde  ortalama  aylık 200 görüşme gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili olarak Yeşilay Şube Başkan Yardımcısı Yiğit Daimselamet ise bağımlılıklarla mücadelenin insan psikolojisi üzerindeki  etkilerinden şöyle bahsetti:  “Olumlu geribildirimler çok önemlidir. Burada bireylerin  yalnız kalmadıklarını görebilmeleri lazım. Çünkü bu bir süreç ve sarmal sistem. Bir kereden ne olur ile başlayan kısa döngü sizi bağımlılığa sürüklüyor. Bağımlılıkta tek bir kişi değil, çevresindeki insanlar da çok önemlidir.  Bizler de bu süreçte şube olarak danışanlarımızın yanlarında olmaya çalışıyoruz.”

HABER/FOTOĞRAF: GİZEM AZBOY

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.