Dr. Öğr. Üyesi Sarper Bütev, İmza Gününde Okurlarıyla Buluştu
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sarper Bütev okuyucuları için kitaplarını imzaladı.
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sarper Bütev 5 Ocak Pazar günü Kastamonu Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde Neyno Kültür Yayınevi tarafından düzenlenen imza gününde okurları ile buluştu. İmza günü saat 13.00’de başlayarak gün boyu devam etti. “Estetik ve Sinema”, “Karayip Korsanları”, “Yeni Türk Sineması” isimli üç kitabı bulunan Dr. Öğr. Üyesi Sarper Bütev, düzenlenen imza günü hakkında duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:
“Böyle etkinlikler yoluyla okurlarla buluşmak bir yazar için coşku verici oluyor. Kastamonu’da Neyno Kültür Yayın Evi; yazarlara, akademisyenlere kitaplarını yayınlama noktasında destek veriyor. Güzel bir etkinlik oluyor, güzel bir ilgi var. Özellikle üniversite öğrencilerimiz büyük ilgi gösteriyor, hepsine geldikleri için teşekkür ediyorum.”
Özellikle Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği imza gününde Dr. Öğr. Üyesi Sarper Bütev, kitaplarının içeriği hakkında sözlerine şu şekilde devam etti:
“Estetik ve Sinema kitabım ilk yayımlanan kitabımdır. Sanat felsefesi kuramlarıyla sinema sanatının arasındaki estetik ilişkiyi inceleyen bir kitap. Halihazırda müfredatta da okuttuğum bir kitap. Yeni Türk Sineması, Yeşilçam’a karşı bir sinema arayışıdır. Bu kitabım aslında benim yazdığım doktora tezimden yola çıkarak kitaplaştırdığım bir çalışma. Yeni Türk Sineması kavramının ne olduğunu ele alıyor. Karayip Korsanları ise biraz daha deneme tarzında yazdığım bir kitap, Karayip Korsanları serisini felsefi açıdan değerlendiren bir kitap…”
Dr. Öğr. Üyesi Sarper Bütev sözlerini son dönemde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi vererek sonlandırdı:
“Aslında üzerinde çalıştığım iki kitap var. İki yazar arkadaşım ile ortak çalışma olarak düşündüğümüz… Yeni Türk Sineması ve taşra ilişkisi içinde bilim kurgu ve distopya üzerinde çalışıyoruz.”
Haber / Fotoğraf: Hazal Karadağ, İdil Aladağ