Kamp Turizminin Gözdesi: İncesu

Mavinin ve yeşilin bin bir tonunu sergileyen Kastamonu’da, kampçılar rotasını İncesu’ya çevirdi. Manzarasıyla görenleri hayran bırakan İncesu Gölü ekoturizm açısından da önemli bir potansiyel taşıyor.

Kamp Turizminin Gözdesi: İncesu
23.12.2022
953
A+
A-

Zengin koy, göl ve orman varlığına sahip olan Kastamonu, sürdürülebilir ve doğa dostu bir turizm olan çadır kampları için oldukça uygun görülüyor. Şehrin gürültüsünden uzak, kuşların şarkı söylediği, fabrika dumanlarının olmadığı, sakin ve temiz bir havaya sahip olan İncesu Gölü doğa ile bütünleşmek isteyenlerin gözde mekanı oldu.


Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine 10 km uzaklıkta olan İncesu Gölü, eşsiz manzarası ve ulaşım pratikliğinden dolayı çadır kampı tercihlerinin ilk sıralarında yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi Kamp Kulübü Başkanı Yusuf Aşar, doğanın bir parçası olan insanların doğayla iç içe yaşaması gerektiğini belirterek ‘’Şu ana kadar Türkiye’nin birçok şehrinde kamp yaptım ama Kastamonu’nun doğal güzellikleri gerçekten büyüleyici. Çadır kampı çok farklı bir şey, bir defa tattın mı doğal yaşamın güzelliğini bir daha bırakamıyorsun. Bu aktivitenin maliyetli olmaması büyük bir avantaj… Doğanın eşsiz güzelliklerini keşfetmek isteyenler bize katılabilirler. Kamp yapmak için gerekli olan eşyalar; çadır, mat, uyku tulumu, sırt çantası, kamp ocağı ve yedek kıyafet. Bu malzemelere sahip olan bir insan kendini doğanın huzuruna bırakabilir.’’ ifadelerini kullandı.

Sonbaharda bir sanatçıya dönüşen Kastamonu, hafif ürperten serin rüzgara, sararıp yere dökülen yapraklara, mavi ile yeşilin bileştiği manzaralara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.


Haber-Fotoğraf: Necla Tutuş

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.