Modern Dünyada Üniversiteli Olmak Konferansı Düzenlendi

Modern Dünyada Üniversiteli Olmak Konferansı Düzenlendi
11.03.2020
2.550
A+
A-

Üniversitemizde Uluslararası Öğrenciler Topluluğunu tarafından 09 Mart 2020 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu`nda Kariyer Uzmanı Dr. Çetin Kürşat Bilir’in konuşmacı olarak katıldığı “Modern Dünyada Üniversiteli Olmak” başlıklı konferans düzenledi.

Konferansa akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kastamonu Uluslararası Öğrenciler Topluluğu başkanı Afranur Furkan  “Uluslararası Öğrenciler Topluluğu olarak birçok sosyal proje yaptık, geliştik ve gelişmeye devam ediyoruz. Dört yıl boyunca üniversite hiçbir zaman tek başına bize yeterli olmayacaktır çünkü dışarıda daha sosyal ve çok yönlü bir hayat var. Üniversitede toplulukları bu yönden bizi geliştirir, farklı kültür, farklı insanlar ile bir araya getirir, bu zamana kadar belli ülke sınırları içinde büyümüş belli bir kültüre sahip insanlar olarak bir araya gelmek ve aynı şekilde gülmek eğlenmek ortak bir bağ kurmak çok güzel bir anlam ifade etmektedir, bu tür toplulukların insani yönümüzü geliştireceğine yardımcı olacağını düşünüyorum. Biz farklılıklarımızla güzeliz. Yeter ki bu yola gönüllü olalım.” şeklinde konuştu.

Ardından programın konuşmacısı Eğitim Bilimci ve Kariyer Planlama Uzmanı olarak şu an TED Üniversitesi ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültelerinde dersler veren, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Çetin Kürşat Bilir`in konuşması ile devam etti.

Programda konuşan Dr. Çetin Kürşat Bilir; “Ülkemizin ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için internet ve sinema filmleri gibi farklı kaynaklar tarafından insanımızda oluşturulan yanlış üniversiteli olma algısının değiştirilmesi zorunludur. Iğdır’dan başlayıp Amerika’ya kadar uzanan kişisel başarı hikâyemi bilimsel veriler ile destekleyip anlatmaktayım. Böylece sadece durum tespiti yapmakla kalmayıp üniversitede yer alan her paydaşa (akademisyen, öğrenci, idare personel) çözüme yönelik yol haritasını denenmiş ve başarılı olmuş örneklerle sunuyorum.” dedi.

“Bireylerin modern, üniversite ve üniversite öğrencisi gibi kavramları sorgulayarak gündelik hayatlarını yeniden kurgulaması ve bunun sonucunda harekete geçmesi ana amaçlarımdandır.” diyerek sözlerine devam eden Dr. Çetin Kürşat Bilir; Üniversiteli olmanın sadece dersleri geçmek olmadığını, 21.yüzyılın gerektirdiği becerilere sahip fark yaratan gençler olması gerektiğini ve hayal kurmanın başarmaya etkisini kendi yaşam hikâyesinde uygulamalar ile katılımcılara aktardı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, plaket takdiminin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.