Üniversitemizde“ Ortadoğu Araştırmalarında Kaynak Dil Olarak Arapça ve Ürdün Tecrübeleri” Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından, Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda “Ortadoğu Araştırmalarında Kaynak Dil Olarak Arapça ve Ürdün Tecrübeleri” konulu konferans düzenledi.

Üniversitemizde“ Ortadoğu Araştırmalarında Kaynak Dil Olarak Arapça ve Ürdün Tecrübeleri” Konferansı Gerçekleştirildi
09.11.2021
943
A+
A-

Üniversitemiz, Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ORDAM) tarafından Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda İlahiyat Fakültesi Öğr.Gör.Dr. Selman Keleş’in sunumunu yaptığı “Ortadoğu Araştırmalarında Kaynak Dil Olarak Arapça ve Ürdün Tecrübeleri” konulu konferans gerçekleştirildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta açılış konuşmasını, ORDAM Müdürü üniversitemiz Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Dolu yaptı. Dolu; “Pandemi döneminde etkinliklerimizi online olarak gerçekleştirmiştik. Yüz yüze eğitime geçtikten sonra düzenlediğimiz ilk konferansımız bu olacak. Ürdün’de yaklaşık 8 ay boyunca yaşadım. Ürdün enteresan bir yer. Ürdün’deki Türk varlığı oldukça önemli. Orada bir de şehitliğimiz bulunuyor.” şeklinde konuştu. 

“ EN ÇOK KONUŞULAN İKİNCİ DİL ARAPÇA” 

Dolu’nun yaptığı konuşmanın ardından konferansa başlayan Selman Keleş, ilk olarak Arapça dilinden bahsederek, “Arapça dünyada en fazla konuşulan ikinci dildir. İbranice dil ailesinden olup, 26 ülkenin resmi dili Arapça’dır.” dedi.  

Ortadoğu ülkelerinde çalışma yapmak isteyen araştırmacıların Arapça bilmelerinin avantajlı olduğunu belirten Keleş,“ Ortadoğu ülkeleri Arap ülkeleridir. Dilleri, dinleri, tarihleri, eğitim-öğretimleri Arapça’dır. Ortadoğu’da bir ülke yahut bir şahıs çalışmamız gerektiği zaman muhakkak Arapça bilmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

“PEK ÇOK ÖĞRENCİ ÜRDÜN’E DİL ÖĞRENMEYE GELİYOR” 

Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimini Ürdün Üniversitesi’nde tamamladığını dile getiren Keleş, “Ürdün’de 4 üniversite bulunmakta. Ürdün Üniversitesi’nin kütüphanesi Ortadoğu’nun en çok kitaba sahip kütüphanesi. Birçok öğrenci Ürdün’e dil öğrenmek için geliyor. Aynı şekilde Ürdünlü öğrenciler de Erasmus projesi kapsamında çeşitli Avrupa ülkelerine gidip hem eğitim görüyorlar hem de dil öğreniyorlar.” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Konferans, Öğr.Gör.Dr. Selman Keleş’e verilen teşekkür ve  katılım belgesinin takdim edilmesiyle sona erdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.