“Etkili Sınıf Yönetimi ve Öğrencileri Anlamak” Eğitimi

Doç. Dr. Muammer Ergün, İletişim Fakültesi akademisyenleriyle “Etkili Sınıf Yönetimi ve Öğrencileri Anlamak” konulu Eğiticilerin Eğitimi’nde bir araya geldi.

“Etkili Sınıf Yönetimi ve Öğrencileri Anlamak” Eğitimi
10.10.2024

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Ergün tarafından “Etkili Sınıf Yönetimi ve Öğrencileri Anlamak” konulu bir Eğiticilerin Eğitimi verildi. Eğitimde İletişim Fakültesi akademik kadrosu hazır bulundu.

“Motivasyon” kavramının üzerinde duran Doç. Dr. Ergün, motivasyonun sağlanması için zamana ve çabaya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Motivasyon ve davranış ilişkisi konusuna değinen Doç. Dr. Ergün, kazanılmış davranışın eğitim yoluyla elde edildiğini aktardı. Sınıf yönetiminde öğrencilerle ilişkilerin düzenlenmesi, sınıf kurallarının belirlenmesi ve öğrenci katılımının sağlanması hakkında konuşan Doç. Dr. Ergün, eğiticilerin, net kurallar koyması gerektiğinin altını çizdi. Doç. Dr. Ergün, öğrenciyi ve mesleği sevmenin ve özverili olmanın önemine vurgu yaptı.