Kastamonu Üniversitesi’nde “Sanat Buluşmaları-2”

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından “Sanat Buluşmaları-2” etkinliği kapsamında “Türk Ebrusunun Dünü Bugünü” konulu söyleşi ve “Sıla” isimli serginin açılışı gerçekleşti.

Kastamonu Üniversitesi’nde “Sanat Buluşmaları-2”
10.01.2024
230
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Konferans Salonu’nda Sanat Buluşmaları-2 etkinliği gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı, ardından konuk olan Alparslan Babaoğlu’nun geçmişi hakkında bilgilendirme yaparak çalışmalarını aktardı. “Türk Ebrusunun Dünü ve Bugünü” adlı söyleşide ebru hakkında bilgi veren Alparslan Babaoğlu, su üzerine yapılan her bir sanatın ebru sanatı olarak adlandırılmasından rahatsızlık duyduğuna vurgu yaparak ticari bir amaç için yeni söylemler çıkartıldığını belirtti. Babaoğlu, geçmişten geleceğe taşınan ebru sanatının korunması ve yaşatılması gereken bir sanat dalı olduğundan söz etti.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır tarafından Alparslan Babaoğlu’na çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Sanat Buluşmaları-2 etkinliği hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerin akademik faaliyetler kadar sanatsal faaliyetlere de ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Kastamonu Üniversitesi’nin sanata ve sanatçıya her daim destek verdiğini ifade eden Rektör Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerin ve personelin söyleşi ve sergiye gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Söyleyişinin ardından Sanat Galerisi’nde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan’a ait “Sıla” isimli serginin açılışı gerçekleşti. Edhem Efendi, Necmeddin Okyay, Mustafa Düzgünman ve Alparslan Babaoğlu’na ait birer adet, Uğur Taşatan’a ait 48 adet ebru çalışması sergilendi.

Haber/Fotoğraf: Zehra Aleyna ÜNLÜ-İnci ALDEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.