“4. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi” Sanatseverlerle Buluştu

Kastamonu Üniversitesi’nde 10 ülkeden 300’e yakın eserin sergilendiği “4. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi” açıldı.

“4. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi” Sanatseverlerle  Buluştu
28.11.2022
568
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen ve Fakülte’nin sergi salonunda açılan “Fütürizm” temalı sergide, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve başka ülkelerden posta yoluyla gönderilen mektup zarfları sergileniyor.

Serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Doç. Dr. Öğr. Üyesi Elif Tarlakazan, “Posta sanatı, bireyin kendi sanat disiplini çerçevesinde bilgilerini zarf üzerinde yapılan sanat eserlerini yurt içi veya yurt dışındaki sanatseverlerle konusu fark etmeksizin posta yolu ile paylaşılmasıdır. Posta ücretlerinin artmasından dolayı bu sene sergide 10 ülkenin katılımıyla 300’e yakın eser bulunuyor. Yapılan serginin ana konusu fütürizm, yapılan eserlerde zarflara çizilmiş veya yapıştırılmış geleceği anlatan çizimleri görmek mümkün. Sergi, aynı zamanda online olarak www.artanddesignplatform.com adresinden de gezilebilecek.” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, öğretim elemanları ve öğrencilerinin ilgi gösterdiği sergi, 23 Aralık’a kadar ziyarete açık olacak.

Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy- Onur Erçetin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.