Dünya Psikologlar Günü Balosu

Kastamonu Üniversitesi Sosyal Yaşam ve Psikoloji Topluluğu, Dünya Psikologlar Günü’ne özel bir balo düzenledi.

<strong>Dünya Psikologlar Günü Balosu</strong>
27.05.2024
204
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Sosyal Yaşam ve Psikoloji Topluluğu sadece Psikoloji Bölümü öğrencileri ve akademik kadronun katılabileceği bir balo organize etti. Baloya, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Erdoğan, Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Kara, Dr. Öğr. Üyesi Mutluhan Ersoy ve öğrenciler katıldı.Girişte misafirlerin armağan ile karşılandığı balonun açılış konuşmasını Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Erdoğan yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan, 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasına “Neden 10 Mayıs’ta kutlanıyor?” sorusunu ve kutlanmasının temel nedenini açıklayarak devam etti.  Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan, bu kutlamanın çok eskiye değil, 2008 yılına dayandığını aktararak şu sözlerle konuşmasını sürdürdü: “1879 da Wilhelm Wundt’un Almanya’da psikoloji laboratuvarını kurmasıyla başlıyor. Yani bilimsel psikolojinin başlangıcıyla diyebiliriz. ‘Geçmişte insan ve insan davranışına ilişkin süreç psikoloji laboratuvarının kurulmasıyla mı başladı?’ Hayır tabii ki. Anlamaya yönelik pek çok çalışma var, fakat buna isim vermek, bedenin ruhu ve ruhun bedeni etkilediği düşüncesinin egemen olması çok geç bir vakit aldı.”

Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan, Wundt’dan günümüze kadar kısa bir süreç olmasına karşın pek çok yeni ekolun ortaya çıktığını ve bunların yapısalcılar, işlevselciler, davranışsalcılar, hümanistik psikoloji, psikiyatri ve bilişsel psikoloji olduğunu aktardı.

Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan, ülkemizde psikoloji alanında yapılan gelişmeleri aktarırken, 1915 yılında İstanbul Üniversitesi’nde ilk defa bir psikoloji kürsüsü kurulduğuna ve 1933 yılında gerçek anlamda kullanılan ilk kürsünün bu olduğundan bahsetti. 1953 yılında ilk defa Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak psikolojik testlerin Türkçe ’ye çevrilmesine yönelik bir çaba sarf edildiğini ardından Mümtaz Kıran’ın kürsüye geçtiğini ve aynı dönemlerde Ankara Üniversitesi’nde Muzaffer Şerif Hoca’nın, Psikoloji Bölümü’nü kurduğunu anlatan Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan, 1978 yılına gelindiğinde Birinci Psikoloji Sempozyumu’nun ilk defa yapıldığını da aktardı. Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan, bu sempozyumda, ‘Bizim mesleğimiz nedir? Psikoloji nedir? Psikolog nedir? Psikolojinin sınırları nedir? Psikolojin alt dalları nedir? Kaç yıl eğitim verilmesi gerekir? Eğitimin hangi içerikte olması lazım?’ sorularına yanıt aranmaya başlandığını ifade etti. Psikoloji alanının karşılaştığı zorluklara da değinen Dr. Erdoğan, sözlerini Psikologlar Günü’nü kutlayarak sonlandırdı.

Balo, pasta kesimi, müzik, danslar ve karaoke ile devam etti. Gecenin en çok eğlenen ve en güzel şarkı söyleyenleri seçilerek hediye takdim edildi.

Haber-Fotoğraf: Deniz Aydemir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.