İletişim’de Girişimcilik Konferansları

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir dizi girişimcilik konferansı düzenlendi.

İletişim’de Girişimcilik Konferansları
02.04.2024
122
A+
A-

 Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Girişimcilik konulu konferanslar düzenlendi. İlk olarak Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) TÜRHAK Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Özdemir tarafından “Şirket Kurma ve Girişimcilik” konulu konferansı verildi. Türkiye’de şirket kurma süreçlerinden bahseden Özdemir, “Kastamonu Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, kırsal kesimde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) gibi ajanslar bizlere girişimi yapmak ve ilerletme anlamında ciddi manada hem finansal hem mekansal destek sunacak olan yerler” dedi. Firma kurma süreçleri, firma türleri, firma türleri arasındaki farklara da değinen Yaşar Özdemir öğrencilerin sorularını da yanıtsız bırakmadı.

İkinci hafta ise TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Kastamonu Genç Girişimciler Kurulu Komisyonu Başkanı Taner Tonbul, TOBB Kastamonu Genç Girişimciler  İcra Kurulu Üyesi Samet Dal, TOBB Kastamonu Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Muhammet Ali Köse, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Adil Levent Baş ve TOBB Kastamonu Genç Girişimciler Kurulu Sekreteri Ahmet Muzaffer Arslan katılımıyla konferans düzenlendi.

Konferans, TOBB Kastamonu Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Taner Tonbul’un konuşmasıyla başladı. Tonbul ilk olarak eğitim hayatından ve iş tecrübelerinden bahsetti. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nın işleyişiyle ilgili bilgiler veren Tonbul, ticaret odalarının 81 vilayette ve birçok ilçede faaliyet gösteren bir kurum olduğunu belirtti. Ticaretteki en büyük sıkıntının güven olduğunu söyleyen Tonbul, iş hayatındaki ahlak kavramının önemini vurguladı. Tonbul, son olarak vaktin çok önemli olduğunu söyleyerek konuşmasını bitirdi.

TOBB Kastamonu Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Samet Dal, söze devam etti.  Dal, çocukluğundan beri çalıştığını söyleyerek çalışma hayatındaki cesaret ve risk almanın öneminden bahsetti. Bir işte tecrübe kazanmak için çıraklık yapmak gerektiğini söyleyen Dal, dürüst olmanın da altını çizdi. Dal, bir hedef doğrultusunda çok çalışmak gerektiğini söyleyerek sözünü bitirdi.

TOBB Kastamonu Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Muhammet Ali Köse sözü devraldı.  Köse, sanayi sektöründe hizmet verdiğini söyleyerek altı yaşından beri çalıştığını belirtti. Kendi çalıştığı alanda personel yetiştirmek istediğini söyleyen Köse, özellikle hizmet sektöründe yeniliklerin de önemli olduğunu vurguladı.

Konferans katılımcıların soruları ve fotoğraf çekimiyle sonlandı. 

Haber-Fotoğraf: İnci Aldemir -Gözde Nur Şahin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.