Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluştu

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluşuyor” etkinlikleri düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluştu
20.05.2024
341
A+
A-

Eğitim Fakültesi Dekanlığınca düzenlenen ve Proje yürütücülüğünü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hafife Bozdemir Yüzbaşıoğlu’nun yaptığı “Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluşuyor Projesi” etkinliklerinde öğretmen adaylarına uygulama deneyimi kazandırma ve ilk ve ortaokul öğrencileri ile üniversite öğrencilerini bir araya getirmek amaçlandı. Projenin ilk etkinliği 2 Mayıs 2024 tarihinde Araç ilçesinde bulunan Ahmet Yesevi İlkokul’u ve General Şükrü Kanatlı Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. İkinci olarak 7 Mayıs 2024 tarihinde Kastamonu Merkez’de yer alan Şehit Burak Kapucuoğlu İlkokul / Ortaokulu’na, üçüncü olarak 9 Mayıs 2024 tarihinde Daday’da yer alan 125. Yıl Anaokulu’na, Miralay Halit Bey İlkokulu’na ve Atatürk Ortaokulu’na son olarak 16 Mayıs 2024 tarihinde Taşköprü’de yer alan Atatürk İlkokul / Ortaokulu’na gidildi.

Projenin etkinliklerinde Fen Bilgisi Eğitimi, Matematik Eğitimi, Müzik Eğitimi, Resim-İş Eğitimi, Sınıf Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi, Türkçe Eğitimi ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalları olmak üzere toplam sekiz anabilim dalından öğretim elemanı ve öğrenciler yer aldı. 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar’ın katılımıyla gerçekleştirilen ve toplamda 10 atölye bulunan Taşköprü ilçesindeki etkinlikte, öğrenciler çeşitli branşlarda atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Etkinliğe Kastamonu Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kapucuoğlu da katıldı. Kapucuoğlu ziyaretinde çeşitli deney atölyelerini gezdi ve öğrencilerle sohbet etti. Etkinlikte şu atölyeler kuruldu: Bilimce: Fen Bilgisi Atölyesi (Fen Bilgisi Eğitimi), Matematiksel Oyunlar Atölyesi (Matematik Eğitimi), Müzikli Oyunlar Atölyesi (Müzik Eğitimi), Resim Atölyesi (Resim Eğitimi), Oyun Kaşifleri Atölyesi (Sınıf Eğitimi), Etkileşimli Kitap Okuma Atölyesi (Okul Öncesi Eğitimi), Müzik, Dans ve Ritim Atölyesi (Okul Öncesi Eğitimi), Oyun Atölyesi (Okul Öncesi Eğitimi), Türkçe Oku – Konuş – Yaz – Dinle Atölyesi (Türkçe Eğitimi), Sosyal Bilgilere Yolculuk Atölyesi (Sosyal Bilgiler Eğitimi)

Taşköprü’de gerçekleştirilen “Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluşuyor” etkinliğinde, öğretmen adaylarının hazırladıkları deney atölyeleri ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle buluştu. Öğrenciler ve öğretmenler deney atölyelerinden çok memnun kaldıklarını, böyle eğlenceli bir şekilde deneyimleyerek öğrenmenin daha verimli ve keyifli olduğunu ifade ettiler. Atölye çalışmaları tamamlandıktan sonra Taşköprü Kent Müzesi ve Pompeipolis Antik Kenti ziyaret edilerek etkinlik sonlandı.

Etkinlik sonrası Gazete Kampüs’e konuşan Prof. Dr. Ahmet Kaçar, öğretmen adaylarına uygulama deneyimi kazandırmak ve okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile üniversite öğrencilerini bir araya getirmek istediklerini ifade etti. Öğretmen adaylarından ve öğrencilerden olumlu geri dönüş aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Kaçar, üniversite yönetimine, atölyede rehberlik yapan bölüm hocalarına teşekkürlerini iletti.

Haber-Fotoğraf: Aslıhan Kılıç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.