Üniversitemizin Sesi Programına İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür Katıldı

Kastamonu Kampüs TV’de yayınlanan ‘Üniversitemizin Sesi’ programına Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür konuk oldu.

Üniversitemizin Sesi Programına İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür Katıldı
19.02.2022
816
A+
A-

Kastamonu Kampüs TV’de yayınlanan ‘Üniversitemizin Sesi’ programına üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür konuk oldu. 2018 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden emekli olduktan sonra 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi akademik kadrosuna dahil olan Prof. Dr. Yurdagür, Kastamonu Üniversitesi’nin en yaşlı öğretim üyesi olarak bilgi ve tecrübelerini Üniversitemize aktarıyor.

Prof. Dr. Yurdagür, programda İlahiyat Fakültesi’nde, eğitim ve sosyal alanda gerçekleşen faaliyetlerden bahsederek fakültede üç bölümde eğitim verildiğini, bu bölümlerin Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yurdagür, öğrencilerin ilk seneden itibaren, kaynak dil olarak kullanılan Arapça diline hakim olmaları için Arapça dersler verildiğinin altını çizdi.

Haber- Büşra Sarıdoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.