“Girişimcilik Ekosisteminde Kadın Deneyimi” Paneli Gerçekleştirildi

Kastamonu Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Girişimcilik Ekosisteminde Kadın Deneyimi” paneli düzenlendi.

“Girişimcilik Ekosisteminde Kadın Deneyimi” Paneli Gerçekleştirildi
19.03.2024
273
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Girişimci Topluluğu’nun destekleri ve TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin katılımıyla “Girişimcilik Ekosisteminde Kadın Deneyimi” paneli gerçekleştirildi.

TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Halime Nilgül Şener konuşmasında eğitim hayatında girişimciliğe olan ilgilisiyle nasıl karşılaştığından söz etti. Şener, “Üniversite her şeyi öğretemez ama üniversite bize her şeyi nasıl öğreneceğimizi öğretir.” dedi. Girişimci ruhlu gençlere çok ihtiyaç duyduğundan bahseden Şener, girişimcilikte karşılaşılan her zorluk karşısında geri adım atılmasının hiçbir zaman doğru olmadığını vurguladı. Şener, “Girişimciliğin cesaretimizle, umudumuzla, hayallerimizle yenilgilerimiz olsa bile geri adım atmadan daima ileriye bakmak olduğunu düşünüyorum” dedi.

TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Münevver Mehpare Abacı, girişimcilik deneyimlerinden söz etti. Abacı, girişimciliğin bir defa başlayıp bitmediğini ömür boyu devam eden bir süreç olduğunu ifade etti. Kurumlarının işlevlerinden söz eden Abacı, herhangi bir girişim sürecinde nasıl yardımcı olduklarını ve bu süreçte izledikleri yolu anlattı.

TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyesi Merve Kavasbaşıoğlu, üniversite döneminde yaptığı ve onay almayan projelerinden söz ederek panel dinleyicilerine girişimcilik hikayesinde geri adım atmayarak başarı ile sonuçlanan projelerini anlattı. Kavasbaşıoğlu, “İşinizi yaparken hiçbir şeyden gocunmayacaksınız.” ifadelerinde bulunarak kendi projelerinde karşısına çıkan zorlukları nasıl atlattığından söz etti.

Panel toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Haber/Fotoğraf: Zehra Aleyna ÜNLÜ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.