TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Kastamonu Üniversitesi’nde Akademisyenler ve Öğrencilerle Buluştu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kastamonu Üniversitesi’nde akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Kastamonu Üniversitesi’nde Akademisyenler ve Öğrencilerle Buluştu
19.12.2022
335
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda düzenlenen etkinliklerde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ilk olarak öğrencilerle sonra akademisyenlerle bir araya geldi.

Programlara Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, diğer fakülte dekanları başta olmak üzere akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere yönelik düzenlenen “Bilim ve Teknoloji Odaklı Ekosistemimizi Gençlerimizle Birlikte Geliştiriyoruz” başlıklı konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kastamonu’ya ilk kez gelen Prof. Dr. Mandal, konuşmasına TÜBİTAK ile tanışmasını anlattı. Prof. Dr. Mandal, ailesinin liseye kadar kendisine ekonomik olarak destek olduğunu ve daha sonrasında üniversitede yaptığı TÜBİTAK Projesi ‘Kırılmayan Seramik ‘ sayesinde burs aldığını ve doktorasını bu sayede tamamladığını söyledi. Prof. Dr. Mandal, gelecekte çok daha zor, karmaşık ve dinamik sorunlar olduğunu, bu sorunların sonucunda iklim krizi, siber riskler, bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkabileceğini söyledi. Prof. Dr. Mandal, Türkiye’yi gelecekte iklim ve su krizinin beklediğinden ve küresel ısınmanın belirtilerinin Türkiye’de görüldüğünden bahsetti.

Prof. Dr. Hasan Mandal, öğrencilere yönelik TÜBİTAK projelerini anlatarak, destek projelerinde nasıl bir yol izlemeleri gerektiği hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin yaptığı projelerin aslında çok başarılı olduğundan ve desteklenmesi gerektiğinden söz etti.

Prof. Dr. Mandal, konuşmasını öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak bitirdi. Programın sonunda Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a hediye takdim edildi.

Prof. Dr. Mandal, Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerine yönelik ise “Ar-Ge ve Yenilik Ekosistemimizde Durum Değerlendirmesi, TÜBİTAK Odaklı Gelişmeler” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mandal, akademisyen söyleşisinde bilim insanlarının küresel risk algılarının karşılaştırılmasından ve küresel düzlemde özel sektörün yapısal dönüşümünden söz etti. Sanayinin dijital dönüşümündeki güncel yaklaşımlara değinen Prof. Dr. Mandal, TÜBİTAK’ın yürüttüğü Ar-Ge ve Yenilik konularını anlattı.

Prof. Dr. Mandal daha sonra TÜBİTAK Akademik destek programlarında Kastamonu Üniversitesi’ni değerlendirerek Kastamonu Üniversitesi tarafından son 5 yılda çeşitli destek programlarına toplam 223 başvuru yapıldığını 17 proje, 2022 sabit fiyatları ile 6.8 Milyon TL bütçe ile desteklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Mandal sunumunu bitirdikten sonra akademisyenlerin sorularını yanıtladı. Konferans hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Prof. Dr. Mandal, Kastamonu Teknokent’i de ziyaret ederek proje yürütücülerinden bilgi aldı.
Son olarak Prof. Dr. Mandal, Kastamonu Üniversitesi üst yönetimi, dekanları, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu, TÜBİTAK destekli Kastamonu Teknokent’te yer alan firmalar ile Kastamonu Üniversitesi’nin ihtisas sahası olan Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisas projesi yürütücüleri ile toplantı gerçekleştirdi.


Haber: Necla TUTUŞ – Sude BİNGÜL – Melike KIZILHAN
Fotoğraf: Necla TUTUŞ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.