İletişim’de Eğiticilerin Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz’ın katılımıyla Eğiticilerin Eğitimi düzenlendi.

İletişim’de Eğiticilerin Eğitimi
27.05.2024
210
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, “Kastamonu Tarihi ve Kültürü” konulu Eğiticilerin Eğitimi’nde İletişim Fakültesi akademik kadrosuyla bir araya geldi.

İletişim Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitimde, Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, Milli Mücadele Dönemi’nde Kastamonu’nun İstiklal Mücadelesi’ni ve kahramanlarını anlattı. Kastamonu Müdafa-yı Hukuk Cemiyeti’nin Milli Mücadele Dönemi’nde aktif rol oynadığının altını çizen Prof. Dr. Yılmaz, İstiklal Yolu’nun önemine de değindi. 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi’nden söz eden Prof. Dr. Yılmaz, tarih boyunca Kastamonulu kadınların hayatın her alanında aktif olarak rol aldığını belirtti. İstiklal Harbi öncesi Milli Mücadele’yi destekleyen Kastamonu’daki yerel basın faaliyetlerini aktaran Prof. Dr. Yılmaz, İstiklal Marşı’nın Mehmet Akif’in Açıksöz’de yayınladığı 8. şiiri olduğunu kaydetti. Konuşmasında Kastamonu kültürü üzerinde de duran Prof. Dr. Yılmaz, Kastamonu’nun bölgesel konumu itibariyle çeşitli Türk gelenek ve göreneklerini barındırdığını dile getirdi.

Eğitimde İletişim Fakültesi akademisyenleri, sorularını Prof. Dr. Yılmaz’a yöneltirken konuyla ilgili katkıda da bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.