Kafede Tarihi Hamam Esintileri

Çatalzeytin’de uzun yıllar hamam olarak kullanılan tarihi bina, işletmecisi tarafından düzenlenip kafeye dönüştürüldü.

Kafede Tarihi Hamam Esintileri
23.12.2022
434
A+
A-

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde bulunan Hamam Kafe ziyaretçilerinden yoğun ilgi görüyor. 150 yıl önce inşa edilen tarihi hamamın özelliklerinin korunduğu mekanda kafe – restoran hizmeti veriliyor.


30 yıl önce tadilat edilen hamamda daha önce yıkanmak için gelenler şu an çaylarını yudumluyor.



10 yıl önce Hamam Kafe’nin işletmesini devralarak hizmet vermeye başladığını ifade eden Selim Demirci şu ifadeleri kullandı:

“Binayı 150 yıl önce buradaki vatandaşlar yaptırmış ve Eski Osmanlı tarihinden esintiler taşıyor. Atıl durumda bulunan bina 30 yıl önce tadilata girmiş ve tarihi dokusu korunarak kafe-restoran haline getirilmiş.  Ben de 10 yıl önce o işletmeciden aldım ve devam ettirmekteyim. Hatta şöyle bir anımız var:  Müşteriler önceden elinde poşet ile gelir hamam açık mı diye sorarlardı.  Biz kafe olarak açık mı diye sorduklarını zannederdik. Daha sonra havlularını poşetten çıkardıklarında çok şaşırırdık. Binanın daha önceden hamam olarak kullanıldığını ve şu an kafe olarak işletildiğini söylediğimizde geri dönerlerdi. Buna benzer çok olay yaşadık işletmenin adından dolayı. Ama içerisinde halen hamam esintileri bulunduğu için çok ilgi görüyor.”

Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.