Kariyer Gelişiminde Belirsizliğe Tahammülsüzlük Semineri

Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Konferans Salonu’nda Dr. Öğr. Üyesi Mutluhan Ersoy tarafından “Kariyer Gelişiminde Belirsizliğe Tahammülsüzlük” konulu seminer verildi.

Kariyer Gelişiminde Belirsizliğe Tahammülsüzlük Semineri
10.06.2024
168
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Psikoloji Topluluğu’nun düzenlediği etkinlikte İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mutluhan Ersoy tarafından “Kariyer Gelişiminde Belirsizliğe Tahammülsüzlük” semineri verildi. Dr. Ersoy, konuşmasına “belirsizliğe tahammülsüzlük” sorusu ile başladı. Belirsizliğe karşı tahammülsüzlük, belirsizlik ve sonuçları hakkında bir dizi olumsuz inançtan kaynaklanan ve belirsiz durum ve olaylara duygusal, bilişsel ve davranışsal düzeyde olumsuz tepki verme eğilimini içeren yatkınlık olduğunu ifade ederek devam eden Dr. Ersoy, yaygın anksiyete bozukluğu ile yakından ilişkili bir kavram olduğunu söyledi.

Kaygı Bozukluğu

Herkesin zaman zaman gelecekte olabilecek durumlara dair endişe duyabildiğini söyleyen Dr. Ersoy, “Bu duyduğumuz kaygı ve endişe durumu bizi muhtemel tehlikelere karşı önlem almaya ve plan program yapmaya teşvik eder. Fakat yaygın kaygı bozukluğuna sahip kişiler, birçok durum ile ilgili aşırı, kontrol etmesi zor ve uzun süreli endişe duyar.” ifadelerini kullandı.

Belirsizliğe tahammülsüzlüğün dört alt boyutundan bahseden Dr. Mutluhan Ersoy, “Öngörülebilirlik isteği (kişinin gelecekte neler olacağını bilme isteği), belirsizlik karşısında sıkıntı duymak (belirsiz durumda olmanın kişiyi üzmesi ve psikolojik anlamda sıkıntı vermesi), işlevsiz olan belirsizliğe yönelik inançlar (kişinin hayatta her şeyin net olmasını istemesi)” gibi belirtilerin olduğunu ifade etti.

Seminer katılımcıların sorularının yanıtlanması ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Aslıhan KILIÇ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.