Girişim Destek Mekanizmaları: TÜBİTAK BİGG

Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi ve Prolunging Teknoloji A.Ş.
Kurcusu Ayhan Şanlı katılımıyla “Girişim Destek Mekanizmaları: TÜBİTAK BİGG” konferansı gerçekleşti.

Girişim Destek Mekanizmaları: TÜBİTAK BİGG
27.03.2024

Kastamonu Üniversitesi Teknokent Binası Defne Salonu’nda “Girişim Destek Mekanizmaları: TÜBİTAK BİGG” adlı bir konferans düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Prolunging Teknoloji A.Ş. Kurucusu Ayhan Şanlı, girişim, girişim yaparken dikkat edilmesi gereken konular, sürdürebilirlik, yatırım almak gibi başlıkları ele aldı. Girişim sürecini herkesin yaşaması gerektiğini ve bu sürecin güzel, yorucu ve stresli olduğunu vurgulayan Ayhan Şanlı, “Girişim süreçlerinden kimler geçtiyse mentorluk desteğine ihtiyacınız var. Çünkü bu süreçlerden geçenlerin bilgilerden istifade etmek gerekiyor. İlk projeniz geçtiğinden itibaren ciddi anlamda sırtınızdan bir yük kalkmış gibi hissediyorsunuz. Herhangi bir fikriniz, düşünceniz ya da bu da olabilir mi diye düşündüğünüz en ufak bir şey varsa içinden çok güzel projeler ve geri dönüşler çıkabilir” şeklinde konuştu.

Girişimci olmanın bazı önemli noktaları olduğundan söz eden Şanlı, “Projenizin vermek istediği ana hedef ne? O hedef çerçevesinde kendinize ekstra alternatifler belirleyin. Hedefinize her zaman hazırlıklı gidin. Eğitimlere zamanında katılın. Ve projenizle kavga etmemek lazım.” ifadelerini kullandı. Ayhan Şanlı girişim projeleri için yapmak istenilen şey neyse, sadece hedefe odaklanarak devam edilmesini söyleyerek sözlerini noktaladı. Program öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sonlandı.

Haber- Fotoğraf: Aslıhan Kılıç