Kastamonu Emniyeti’nden İletişim Fakültesi Öğrencilerine Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Madde Bağımlılığı İle Mücadele Eğitimi Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından verildi.

Kastamonu Emniyeti’nden İletişim Fakültesi Öğrencilerine Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi
26.03.2025
446
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Emre Koçak tarafından verilen ”Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi“ öğrencilere ve öğretim üyelerinin  katılımı ile gerçekleşti.

Koçak, öğrencilere uyuşturucu madde bağımlılığı ile narkotik suçlarla mücadele önemi, madde bağımlılığı, maddenin kullanımı ve etkileri, şüpheli mekan ve şahıslar, uyuşturucu yasal durumları bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi verdi.

Koçak, “Maddenin ilk kullanılmaya başlama sürecinde, ailevi sorunlar ve kişisel sorunların yanı sıra özenme ve arkadaş çevresi var“ ifadelerini kullandı.

Koçak, geçtiğimiz yıl görev esnasından şehit olan Kastamonu Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Şahan’ın “Bir kereden çok şey ölür.” sözünü hatırlatarak bir mağdurun bile hayatına dokunmanın onun için çok şey ifade ettiğini söyledi.

Ayrıca, Tedavi Destek ve İhbar Merkezi UYUMA aplikasyonuna değinen Koçak, UYUMA uygulamasında gizliliğin esas olduğunu vurguladı. Konferans “İki Ekmek” adlı kısa film ile sonlandırıldı.

Haber: Suphiye Çelik, Dicle Artak
Fotoğraf: Suphiye Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.