“Lojistik Olmazsa İnsan Ömrü 4 Gündür”

Kastamonu Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu tarafından Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda “İnsani Yardım Lojistiği ve Lojistik Üzerine” konferansı gerçekleştirildi.

“Lojistik Olmazsa İnsan Ömrü 4 Gündür”
09.12.2022
452
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu tarafından “İnsani Yardım Lojistiği ve Lojistik Üzerine” isimli konferans düzenlendi. Konferansa, İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yöntemi Bölümü mezunu Ayşe Begüm Yontucu Kutlu katıldı.

Konferans bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ayşe Begüm Yontucu Kutlu, konferansta kendi hayatından söz ederken ‘Lojistik nedir” ve “İnsani yardım lojistiği nedir?’  sorularına değindi. İnsani yardım lojistiği üzerine bilgi veren  Kutlu, lojistiğin hayatın birçok alanında var olduğuna ve insan hayatına kolaylıklar sağladığına dikkati çekti. Konuşmasına lojistikte organizasyon ve planlamanın ne kadar önemli olduğuna değinerek devam eden  Kutlu,  bu alanda cinsiyet ayrımcılığının da olduğundan ve Türkiye ve Avrupa arasındaki oran farkından bahsetti.

Kutlu, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencilerine tedarik zincirini, gece lojistiğini ve pandemi dönemindeki lojistik sektöründeki işleyişi anlattı. TÜBİTAK Projesi sayesinde insani yardım ve afet lojistiğinin dikkatini çektiğini ve bunun üzerine tez yazdığını söyleyen Kutlu, bu lojistik türünün Türkiye’de sadece AFAD ve Kızılay tarafından yürütüldüğünden ve bu faaliyetlerin geliştirilip bunun üzerine projeler yapılması gerektiğinden bahsetti.  Kutlu, “Arılar olmazsa insan ömrü 4 yıldır ancak lojistik olmazsa insan ömrü 4 gündür.” cümlesiyle lojistiğin önemini vurguladı.

Program sonunda konuşmacı Kutlu’ya  hediyesi takdim edildikten sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Doç. Dr. Memduh Alper Demir’in Doçentlik Unvanı alması sahnede plaket verilerek kutlandı. 

Haber- Fotoğraf: Gözde Nur Şahin/ Mehmet Can Tekkanat / Sude Bingül/Melike Kızılhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.