Özel Bireyler ‘Atlı Terapi’ İle Öz Güven Kazanıyor

“Doğada Atlı Terapi” projesi özel ve engelli çocuklara öz güven kazandırarak beden gelişimlerine büyük katkı sağlıyor.

Özel Bireyler ‘Atlı Terapi’ İle Öz Güven Kazanıyor
11.05.2022
837
A+
A-

Kastamonu’nun Daday ilçesinde Daday Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nöbetçi Ekip Kaliteli Yaşam Derneği tarafından hazırlanıp İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Doğada Atlı Terapi” Projesi ile özel ve engelli bireylere atlar eşliğinde terapi eğitimi veriliyor. Emirbey Atlı Turizm Çiftliği’nde eğitmen Nihal Gül ile terapist, ergoterapist, seyis ve yan tutucu eşliğinde gerçekleşen projede, çocukların atlar sayesinde öz güven kazanması ve beden hareketlerindeki gelişimlerine katkı sağlaması hedefleniyor.  


Projenin çocuklar üzerindeki olumlu geri dönüşlerini aktaran Nihal Gül,“ 5 aydır süren eğitimimizi devam ettirmekteyiz. Velilerimiz ‘Doğada Atlı Terapi’ ile çocuklarımızın sakinleştiklerini ve bazı komutları daha kolay aldıklarından bahsediyorlar. Düzen bu anlamda çok önemli. Her hafta çocuklarımız bu eğitime geldiklerinde kendilerindeki gelişmeleri görüyoruz. Denge bizim için en temel eğitim. En büyük sıkıntımız korkuydu fakat artık bu sıkıntıyı çocuklarımızda görmüyoruz. Atlar ile empati kurmaya çalışıyorlar. Eğitimlerimiz 25 dakika sürüyor. Tabi bu süre atın ve çocuklarımızın performansına göre değişebilmektedir” ifadelerini kullandı.


Doğada Atlı Terapi Projesi’nin özel eğitim kadar önemli olduğuna vurgu yapan aileler, bu süreçte çocuklarının öz güven ve sosyal yaşamdaki gelişimlerinin büyük oranda ilerleme kaydettiğine değindiler.


Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz ise “Bu projeyi oldukça önemsiyoruz. Bu atlı terapi kapsamında çocuklarımız at üzerinde dengesini sağlayarak hayatlarındaki diğer hareketlerini ve okul başarısını olumlu yönde etkiliyor. Oğlum otizmli kendisinde o öz güveni gördüğüm için bu projeye dahil olduk. Şu ana kadar 50-60 çocuğumuza ulaştık. At hareket ettiği zaman çocuklar kendi başına durabilmeyi öğreniyorlar. Hatta bazı çocuklarımızın yemek yeme düzenleri bile gelişti. Bir tür sakinleştirici” şeklinde konuştu.


Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy- Büşra Sarıdoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.