Üniversitemizde Kadın Girişimcilere Yönelik Vizyon ve Kalkınma Paneli Düzenlendi

Üniversitemizde “Kastamonu Kadın Kooperatifleri Vizyon ve Kalkınma” paneli gerçekleşti.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi ev sahipliğinde “Kastamonu Kadın Kooperatifleri Vizyon ve Kalkınma” paneli gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın Eşi Bahar Çakır ve Doç. Dr. Alev Sökmen, çalışmalarını sunum eşliğinde katılımcılar ile paylaştılar.

Panele, Sarıkonak Kadın Kooperatifi Başkanı Mihriban Tüfekçi, Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Turgut, İhsangazi Siyez Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Semra Özcan’ı temsilen Beste Çullu, Taşköprü KÖY-ÜRET Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Behiye Ekinci ile KUZKA Sosyal Kalkınma Birimi Uzmanı Elifcan Altınışık katılırken, gerçekleştirilen sunumların moderetörlüğünü Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Sökmen yaptı.

Türk Gıda Kodeksi ’ne göre üretilen ürünler üzerindeki besin değeri tablosunun gerekliliğine dikkati çeken Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı (MERLAB) Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur Hazar ve Öğr. Gör. Merve Zurnacı, yöresel gıdaların analiz sürecine yönelik ücretsiz eğitim desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Yöresel ürün ve hammaddeleri işleyerek özellikle kadınlar için önemli bir maddi gelir haline getirdiklerini belirten kadın kooperatif başkanları, verdikleri destek ve iş birliği için Üniversitemize teşekkür ettiler.

Panelin sonunda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kasım Yenigün, kadın kooperatiflerine Üniversite olarak gereken tüm desteği vereceklerini ve her zaman iş birliğine hazır olduklarını söyledi. 

Panel, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardında plaket ve belge takdimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.