Yerel Gastronomik Ürünler Teknoloji Vasıtasıyla Tanıtılacak
Kastamonu Üniversitesi yürütücülüğünde gerçekleşen “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” projesinin açılış toplantısı düzenlendi.
Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında desteklenen ve Kastamonu Üniversitesi yürütücülüğünde gerçekleşen “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” projesinin açılış toplantısı yapıldı.
Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Türkiye Ulusal Ajansı Yetişkin Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. Kemal Başçı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Mehmet Atalan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır ve projenin ortakları Norveç Stavanger Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Araslı, İtalya Sannio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Biagio Sımonettı, İspanya Seville Üniversitesi’nden Prof. Dr. María Rosario González Rodríguez, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Katılımcı ülkelerin ulusal marşlarının çalınmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Nagihan Çakmakoğlu Arıcı yaptı. Dr. Arıcı, proje kapsamında 4 ortak kuruluşun yerel halktan katılımcılara, eş zamanlı olarak, 5 farklı dilde, 14 farklı eğitimden ve 208 ders saatinden oluşan ev pansiyonculuğu eğitim modülünü anlattı.
Bu proje ile kırsal kalkınmayı uluslararası bir boyuta taşıdıklarını vurgulayan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Turizm Fakültesi’nin çeşitli üniversiteler ve kuruluşlarla işbirliği yaptığını ifade etti. Prof. Dr. Sökmen, kırsaldaki yetişkinlerin ev pansiyonculuğu eğitimi alarak ülkelerinin ekonomilerine katkı sağladıklarını bununla birlikte Kastamonu Üniversitesi’nin global ortaklıklara ve yeni işbirliklerine yelken açtığını söyledi.
Türkiye Ulusal Ajansı Yetişkin Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. Kemal Başçı, Kastamonu’nun proje başvurularının yıllar içindeki seyrinden ve hibelerden söz etti. Dr. Başçı, bu projenin önemine değinerek Kastamonu Üniversitesi ve ortak kuruluşları tebrik etti.
Çok kültürlü teknoloji odaklı bir ortamda yetişkinlere eğitim gerçekleştirileceğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, üniversite bünyesinde AB, TÜBİTAK, İhtisaslaşma, BAP ve kamu projelerinin gerçekleştirildiğini belirterek bu sayede önemli bir proje tecrübesi ve kültürünün oluştuğuna dikkati çekti.
Programın devamında yabancı üniversitelerin temsilcileri faaliyet alanları ve işleyişlerinden söz ederek burada bulunmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Program, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Mehmet Atalan’ın katılımcılara hediye ve plaket takdim etmesinin ardından sona erdi.
Haber/ Fotoğraf: Gizem Azboy