Kastamonu Üniversitesi, YÖK 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Türkiye Birincisi Oldu!

Kastamonu Üniversitesi “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024″te 38 bayrak kazanarak birinci oldu. İletişim Fakültesi de “Mekanda Erişim”, “Sosyo Kültürel Faaliyetlerde Erişim”, “Eğitimde Erişim” olan üç kategorinin üçünde de ödül almaya hak kazandı.

<strong>Kastamonu Üniversitesi, YÖK 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Türkiye Birincisi Oldu!</strong>
07.06.2024
446
A+
A-

Engelsiz üniversite ortamını teşvik etmek amacıyla düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Töreni”, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleşti.

Törene, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kerim Güney ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’ndan Tekniker Funda Karakiraz, üniversite rektörleri ve engelli öğrenciler katıldı.

Kastamonu Üniversitesi 38 Bayrakla Zirvede

Kastamonu Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” kapsamında büyük bir başarıya imza attı.

Kastamonu Üniversitesi toplamda 38 bayrak kazanarak Türkiye birincisi oldu. Bu başarıda Sosyal Kültürel Faaliyetler (Mavi Bayrak) kategorisinde 4, Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) kategorisinde 24 ve Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) kategorisinde 10 bayrak alarak önemli bir performans sergiledi.

En çok bayrak kazanan üniversitelerde 20 bayrak ile Necmettin Erbakan Üniversitesi ikinci, üçüncü ise 17 bayrak ile İnönü Üniversitesi oldu.

Eğitimde fırsat eşitliğini her düzeyde sağlayabilmek, yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak, üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Törende, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ödülü Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a takdim etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan Engelsiz Üniversite Vurgusu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, törende yaptığı konuşmada, engelli öğrencilerin üniversiteye erişimde yaşadıkları zorluklara değinerek, “Mekân erişilebilirliği konusunda pek çok üniversitede önemli gelişmeler kaydedilmiş olmakla birlikte, eğitimin ve program içeriklerinin farklı engel grubundaki öğrenciler için erişilebilir olması için daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal: “Fiziki Engeller Engel Değildir”

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yaptığı konuşmada, engelli bireylerin azim ve kararlılıklarının herkese örnek olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, engelli bireylerin eğitime, fiziki mekânlara ve sosyo-kültürel imkânlara erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla yapılan çalışmaların ciddi bir farkındalık oluşturduğunu kaydetti. Ayrıca, engelsiz üniversite hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ancak daha yapılacak çok işlerinin olduğunu ifade etti.

112 Üniversite 1709 Bayrak Başvurusu Yaptı

Törene 112 üniversite, 1709 bayrak başvurusu yaparken, 76 üniversite toplamda 319 bayrak almaya hak kazandı. Ödül töreninde ayrıca 15 üniversiteye toplamda 49 nişan verildi. Marmara Üniversitesi 11, Anadolu Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ise 8’er nişan ile ödüllendirildi.

Engelsiz Üniversite Çalışmaları Devam Edecek

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, engelsiz üniversite çalışmalarının sürdürülebilirlik anlayışı ile devam edeceğini belirterek, bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personeline teşekkür etti. Ayrıca, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve ödül müracaatlarını değerlendiren komisyon üyelerine teşekkürlerini sundu.

Haber Düzenleme: Tuğçe Karafakıoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.