Kurumsal Akreditasyon Programı Tecrübe Paylaşım Toplantısı

Kastamonu Üniversitesi’nde Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) yönelik Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın katıldığı tecrübe paylaşım toplantısı yapıldı.

Kurumsal Akreditasyon Programı Tecrübe Paylaşım Toplantısı
19.07.2024
200
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi’nde Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın katılımıyla, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) ile ilgili tecrübe paylaşım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr.  Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan, senato üyeleri, birim kalite komisyon üyeleri, üniversite kalite komisyon üyeleri ve üniversite alt komisyon üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük program hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Ardından Prof. Dr. Ramazan Bayındır konuşmasına kurumsal akreditasyon başarısının sürdürülebilirliği için kurum ve birim düzeyinde yürütülmesi gereken çalışmalarının önemine değinerek başladı.

Prof. Dr. Bayındır, Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında Gazi Üniversitesi’nin akademik ve idari birimlerinde yürütülen kalite güvence sistemleri ve akreditasyon hazırlıkları ve uygulamaları ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Toplantının devamında soru-cevap oturumu gerçekleştirildi. Akademisyenler, Gazi Üniversitesi’nin akreditasyon süreçleri hakkında detaylı bilgi alarak kendi birimlerinde uygulayabilecekleri stratejiler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, toplantının sonunda yaptığı konuşmasında Prof. Dr. Ramazan Bayındır’a teşekkürlerini sundu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, kurumsal akreditasyon süreçlerinin Kastamonu Üniversitesi için önemine değinerek kalite standartlarının yükseltilmesi ve uluslararası rekabet gücünü artırılması için kalite süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Gazi Üniversitesi’nin başarılı akreditasyon süreçlerinden edindikleri tecrübelerin Kastamonu Üniversitesi için yol gösterici olacağını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu tür tecrübe paylaşım toplantılarının, Kastamonu Üniversitesi’nin kalite güvence sistemini güçlendireceğini ve akreditasyon süreçlerinde başarılı olmasına katkı sağlayacağını söyledi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin güçlü yönlerinin sürdürülebilir kılınmasının ve iyileştirilmesi gereken alanların geliştirilmesinin önemine değinerek, akademik ve idari birimlerin yanı sıra, öğrenci ve dış paydaşlar olmak üzere tüm paydaşların bu süreçte aktif olarak yer alması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Kastamonu Üniversitesi Basın Müşavirliği

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.