Toplum Ruh Sağlığı Etkinliği Gerçekleştirildi 

Kastamonu Üniversitesi Psikoloji Topluluğu tarafından “Toplum Ruh Sağlığı Etkinliği” gerçekleştirildi.

Toplum Ruh Sağlığı Etkinliği Gerçekleştirildi 
24.10.2023
328
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Psikoloji Topluluğu, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Kastamonu Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü katkılarıyla “Toplum Ruh Sağlığı Etkinliği” düzenlendi. Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Psikolog Sıla Horuzoğlu, Diyetisyen Esra Efe ve TSM (Toplum Sağlığı Merkezi) Başkanı Emire Er konuk oldu. Konferans Emire Er’in TSM kurumunun tanıtımı ile başladı. Er, TSM’nin faaliyet gösterdiği alanlardan bahsetti. Er, “Biz burada tedaviye ve tanıya yönelik hizmet vermiyoruz… Sağlığın geliştirilmesi adı altında bizden destek alabilecek kişilerin bu kapsam içinden çıkmamasına yardımcı oluyoruz.” dedi. 

Psikolog Sıla Horuzoğlu, “Davranışsal Bağımlılıklar ve Psikososyal Risk Faktörleri ile Başa Çıkma Yöntemleri” hakkında bilgilendirme yaptı. Horuzoğlu, “ Bağımlılıktan korunmak için kişiye hitap eden sosyal aktiviteler yapılmalı, zararları ve ileride yıkım oluşturabileceği durumlar düşünülerek yeni hedefler belirlenmeli.” ifadelerini kullandı. 

Diyetisyen Esra Efe, “Üniversite Yaşamında Sağlıklı Beslenmeye Yönelik Riskler ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Efe, temel besin öğelerini anlatarak öğrencilere örnek öğün menülerinden söz etti. Sınav zamanında iyi beslenmenin doğrudan enerjiye katkılarını anlatan Efe, UNESCO’nun bir raporunda yer alan “Kötü beslenmek eğitim israfıdır.” sözüne vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı. 

Haber/ Fotoğraf: Zehra Aleyna ÜNLÜ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.