Kastamonu Üniversitesi 24. Ulusal Turizm Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı: “Doğa ve Kültür Turizmi Öne Çıkıyor”

24. Ulusal Turizm Kongresi, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde geniş bir katılımla gerçekleşti.

Kastamonu Üniversitesi 24. Ulusal Turizm Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı: “Doğa ve Kültür Turizmi Öne Çıkıyor”
01.10.2024
129
A+
A-

Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenleri, sektör temsilcilerini ve turizm profesyonellerini buluşturan 24. Ulusal Turizm Kongresi, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi’nde düzenlenen açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Milletvekili Serap Ekmekci, Kastamonu Vali Yardımcısı Aydın Ergün, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın yanı sıra akademik personel ve çeşitli kamu kurumları ile özel sektör temsilcileri katıldı.

Kongrede, doğa ve kültür turizminin gelişimine odaklanan pek çok önemli konu ele alınırken hem Türkiye’den hem de yurt dışından davetli konuşmacılar ve katılımcılar yer aldı. 36 farklı üniversiteden akademisyenlerin katkı sunduğu etkinlikte, 172 yazar tarafından hazırlanan 102 bildiri sundu. 

Kongrenin ana temasının “Tabiat Turizmi” olarak belirlendiği belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Kongrenin, Kastamonu’nun tabiat turizmi potansiyelini daha da geliştirmek ve gelecekteki işbirliklerine zemin hazırlamak için bir fırsat sunacağına inanıyorum. Bu organizasyonu gerçekleştirmemize katkıda bulunan organizasyon komitesine, çalışmalarını bizlerle paylaşacak yazarlara ve elbette ki siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu’nun tabiat turizmi potansiyeli, yalnızca doğal güzelliklerle sınırlı değil; bölge halkının misafirperverliği ve geleneksel yaşam tarzı da büyük bir çekim unsuru oluşturduğunu belirtti.

.

Konuşmasına Kastamonu’nun tabiat zenginliği, flora ve fauna çeşitliliği ile dünya çapında bir üne sahip olduğunu belirterek başlayan Milletvekili Serap Ekmekçi, bu doğal varlıkların kültürel kimlikle ilişkilendirilmesini ve kongrede, yerel halkın turizmle ekonomik kazanç elde etmesinin teşvik edileceği, kooperatifleşme ve bilimsel yaklaşımın ön planda tutulacağını vurguladı. 

Kongrede son olarak söz alan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, tabiat turizminin Türkiye için büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Kastamonu’nun, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla bu potansiyelin canlı bir örneği olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sökmen, bölgedeki doğal kaynakların hem yerel kalkınmaya hem de sürdürülebilir turizm uygulamalarına katkı sağlama kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. 

Kongredeki oturumlar ve panel tartışmaları, “Doğa koruma alanlarında yönetim ve sürdürülebilirlik”, “Yaban hayatı turizmi ve biyoçeşitliliğin korunması”, “Yerel topluluklar ve tabiat turizmi”, “Tabiat turizminde teknolojinin rolü” ve “İklim değişikliği ve tabiat turizmi” gibi önemli temaları kapsadı

Açılışın ardından, etkinliğe katkıda bulunan katılımcılara plaket takdim edilerek teşekkür edildi. Program sonunda katılımcılara Kastamonu’nun yöresel yemeklerinden ikram edildi.

Haber-Fotoğraf: Gizem Azboy

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.