İletişim Fakültesi’nde “Yönetmenin Seyirciye Uzayan Eli”

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Kariyer ve Etkinlik Topluluğu tarafından “Uzmanından İlham Al” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe yönetmen Baturhan Bilgin konuk oldu.

İletişim Fakültesi’nde “Yönetmenin Seyirciye Uzayan Eli”
19.03.2025
105
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi İsmail Karakulle’nin yaptığı Kariyer ve Etkinlik Topluluğu’nun ÜNİDES’ten destek alan “Uzmanından İlham Al” Projesi kapsamında yönetmen Baturhan Bilgin’in konuk olduğu bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Topluluk başkanı Kenan Kaya açılış konuşması yaptı. Kaya, ” Kariyer ve Etkinlik topluluk başkanı olarak başta danışmanım olan İsmail Karakulle’ye , değerli başkan yardımcılarım Arzu Gökçe ve Aybüke Onar’a ayrıca emeği geçen tüm üyelerimize ve yönetmen Baturhan Bilgin’e sizlerin huzurunda teşekkür etmek isterim.” dedi. Kenan Kaya’nın konuşmasının ardından, ÜNİDES ikinci dönem proje koordinatörü Arzu Gökçe konuşmasına başladı. Gökçe, Uzmanından İlham Al adlı ikinci projesinin gelişim sürecinden bahsetti. Gökçe, ” Öyle bir proje yazmam gerekiyordu ki İletişim Fakültesi’ndeki tüm öğrencilere yarar ve katkı sağlaması gerek diye düşündüm. ” cümlelerinin ardından konuşmasını sonlandırdı.

Kariyer ve Etkinlik Topluluğu üyelerinin konuşmalarının ardından Yönetmen Baturhan Bilgin, katılımcılara kendinden bahsederek konuşmasına başladı.

Baturhan Bilgin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olduğunu ve uzun bir süre kariyerine mühendis olarak devam ettiğinden bahsetti.
Daha sonra fotoğrafçılık alanına merak sardığını ve kısa film çektiğini söyledi. Temkinli olmak adına bir süre mühendisliği ve fotoğrafçılığı aynı anda yaptığından söz etti.
Bilgin, “80 yaşına gelsem ben bu mesleği yapar mıyım?” şeklinde kendine soru sorduğunu ardından film sektörüne yöneldiğini anlattı.

Bilgin, daha sonra film yapım aşamalarının başlıklarından bahsetti. Senaryo, finansman yönetimi, yapımcı ve yönetmen rolleri, oyuncu seçimi, mekan seçimi, sanat ve kostüm tasarımı, çekim takvimi ve planlama, set çekim süreci ve prodüksiyon, teknik ekip ve görevleri, post prodüksiyon ve yönetmen olmak gibi başlıkları katılımcılara detaylandırarak açıkladı.

Bilgin, katılımcılara kendi çekimlerini izletti ve çekimlerin yapım sürecinden bahsetti. Örnekler veren Zeynep Özyağcılar’a ait olan otuz üç haftalık “Pazar Yıkanmaları” yazı dizisini “Veda” isimli bir kısa film haline getirdiğini söyledi.

Program, Bilgin ve katılımcılar ile interaktif bir şekilde hayali bir senaryo üzerinden film aşamalarını işleyerek ilerledi ve sorular cevaplandı.

Program, plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ardından sonlandı.


Haber-Fotoğraf: Meryem Arıkan, Emine Sağlık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.